Дайте съвет...
-
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2007, 11:12
- Модел на автомобила: Scorpio 2.0i
- Status: Извън линия
Дайте съвет...
Първо малко история......
До скоро съм притежавал коли само от марката Рено....и мноо я харесвам. Но през Август 2006 се запознах с един управител на немска фирма, която има производствено хале в Радомир....човека си караше една новичка Омега ......и в разговорите с него разбрах, че до преди половин година е карал Скорпио, на което Декември месец е "обул" нови зимни гуми , обаче нещо започнало да прекъсва и му изпратили от Германия Омегата.....поинтересувах се от скорпиото и той ме отведе в халето......и там в един ъгъл от 6 месеца си стоял автомобила с 2 пръста прах по него
Врътнахме му ключа и........моторетката запя като часовник.....гледам вътре светяща, километри 148000 и естествено го попитах дали са реални,на него му стана смешно и каза, че те не виждат смисъл да превъртат километражи.....показа ми една книжка в която по часове и дни беше описано къде са навъртяни тези километри.....та питах естествено за колко ще ми я продаде, а той отговори, че не са мислили да я продават, но ще се обади на шефа в Германия да го пита.......и познайте кво-купих я по остатъчна стойност на фирмата....няма да казвам цена, но новите гуми, оригиналното стерео с 4 колони и летите джанти като общо струват доста повече от цената която дадох за Скорпиото......докато го прибирах от Радомир до Перник умрях......ТАКАВА ВОЗИЯ НЯМА
Направо съжалявам, че до сега съм бил влюбен в Рено....СТРАШИЛИЩЕ е тоя кораб......
Но след няколко дни се появи отново прекъсването, за което немеца ми говореше.......та отивам при един стар майстор жичкаджия, с който се познаваме и му се носи добра слава из града, замерихме тук-там.....пусна осцилоскопа и заключението му беше, че компютъра не извършва 2 от дейностите си....първо - не регулира принудителния празен ход и предозира горивото на инжекторите и Второ - не регулира ъгъла на изпреварване на запалването и зацапва по някоя свещ по време на работа.......
Временно отстраних зацапването на свещите, като съм извадил по мъничко лулите от свещите и си я карам така - на двойно прекъсване, но ходих до Варна за нова година и на баир ми заглъхва като подам газ и за да тръгне трябва да набия газта до край....и отпушва, но се сещайте за разхода....за 1200км съм похарчил 150литра бензин V-пауър
.....
ТА ВЪПРОСА ми след цялото това писание е: Къде да ходя да видят компютъра и да ми направят една диагностика.....и ако се наложи да сменям компа с някой втора употреба.....един познат работи в Бош сервиз в Обеля и се занимава точно с диагностика.....мъ така като го гледам, само физиономията му не ми вдъхва доверие....
Давайте акъл, пичове........че идва сезона на морето и въдичарството и трябва кораба да е послушен....БЛАГОДАРЯ Ви предварително!!!
До скоро съм притежавал коли само от марката Рено....и мноо я харесвам. Но през Август 2006 се запознах с един управител на немска фирма, която има производствено хале в Радомир....човека си караше една новичка Омега ......и в разговорите с него разбрах, че до преди половин година е карал Скорпио, на което Декември месец е "обул" нови зимни гуми , обаче нещо започнало да прекъсва и му изпратили от Германия Омегата.....поинтересувах се от скорпиото и той ме отведе в халето......и там в един ъгъл от 6 месеца си стоял автомобила с 2 пръста прах по него

Врътнахме му ключа и........моторетката запя като часовник.....гледам вътре светяща, километри 148000 и естествено го попитах дали са реални,на него му стана смешно и каза, че те не виждат смисъл да превъртат километражи.....показа ми една книжка в която по часове и дни беше описано къде са навъртяни тези километри.....та питах естествено за колко ще ми я продаде, а той отговори, че не са мислили да я продават, но ще се обади на шефа в Германия да го пита.......и познайте кво-купих я по остатъчна стойност на фирмата....няма да казвам цена, но новите гуми, оригиналното стерео с 4 колони и летите джанти като общо струват доста повече от цената която дадох за Скорпиото......докато го прибирах от Радомир до Перник умрях......ТАКАВА ВОЗИЯ НЯМА

Но след няколко дни се появи отново прекъсването, за което немеца ми говореше.......та отивам при един стар майстор жичкаджия, с който се познаваме и му се носи добра слава из града, замерихме тук-там.....пусна осцилоскопа и заключението му беше, че компютъра не извършва 2 от дейностите си....първо - не регулира принудителния празен ход и предозира горивото на инжекторите и Второ - не регулира ъгъла на изпреварване на запалването и зацапва по някоя свещ по време на работа.......
Временно отстраних зацапването на свещите, като съм извадил по мъничко лулите от свещите и си я карам така - на двойно прекъсване, но ходих до Варна за нова година и на баир ми заглъхва като подам газ и за да тръгне трябва да набия газта до край....и отпушва, но се сещайте за разхода....за 1200км съм похарчил 150литра бензин V-пауър

ТА ВЪПРОСА ми след цялото това писание е: Къде да ходя да видят компютъра и да ми направят една диагностика.....и ако се наложи да сменям компа с някой втора употреба.....един познат работи в Бош сервиз в Обеля и се занимава точно с диагностика.....мъ така като го гледам, само физиономията му не ми вдъхва доверие....
Давайте акъл, пичове........че идва сезона на морето и въдичарството и трябва кораба да е послушен....БЛАГОДАРЯ Ви предварително!!!
Защо да ми е лесно, като може да ми е трудно?
-
- потребител
Ми нали написах, че човека му включва осцилоскопа....просто той ми каза, че компа не подава информацията на мап-сензора....но наистина ще правя диагностика....само требва да науча къдеDigiPro написа:Здравей. За сервиз не мога да ти помогна защото не съм от София.
Според мен обаче проблема не е в компютъра на колата а в някой датчик който му подава грешна информация. Ако направиш една диагностика компютъра ще си каже кои датчици не са наред и съм сигурен, че ще може да се оправи.

- pepy1
- Модератор
- Регистриран: 18 май 2005, 22:38
- Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел - Местоположение: шоп от Младост-4
- Контакти:
нато за начало Мото Пфое в София ще ти направят диагностика срещу 35 лв мисля че беше,след като ти кажат къде ти е проблема със 100% сигурност тогава може да предприемеш съответните мерки иначе така само гадаеме
добре е да се обадиш предварително и да си запишеш час за преглед,така ще си спестиш излишно пътуване и чакане/не че София е много далече /на твое място аз така бих направил,все пак никой не те задължава да си сервизираш колата там
добре е да се обадиш предварително и да си запишеш час за преглед,така ще си спестиш излишно пътуване и чакане/не че София е много далече /на твое място аз така бих направил,все пак никой не те задължава да си сервизираш колата там
времето е като парите-никога не стига
- snaiperisto
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2006, 22:59
- Модел на автомобила: Мондео , Ескорт кабрио...и Honda CBR 600F3
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: Дайте съвет...
Според мен - смени си CPS датчика, за да ти се нормализира предварението. Ако трябва - пусни му и нови кабели, но по скоро ги прегледай за оттечка или нарушена изолация. Това може и да ти оправи другия проблем - с дросела. ..Rocko написа:.......
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Аз досега винаги съм си мислил, че MAP сензора подава информация на компютъра за състоянието на постъпващия въздух, като това е една от основните величини, да не кажа най-важната, от която зависи колечеството на подаваното гориво. Т.е. МАП-а подава на компа, а компа подава импулси на инжекторите. Общо взето това е посоката на протичане на реакцията.Rocko написа: Ми нали написах, че човека му включва осцилоскопа....просто той ми каза, че компа не подава информацията на мап-сензора....но наистина ще правя диагностика....само требва да науча къде
При това положение, ако майстора ти твърди, че компа управлява МАП сензора, моят съвет към теб е да си смениш майстора НЕЗАБАВНО!
Колегите те посаматваха да отидеш в МП за диягностика и аз те съветвам същото. Иди, виж (чуй) какво ще ти кажат и после мисли дали, къде и как да го оправяш.
Успех.
-
- потребител
Аааааа
Те тва вече са по-обнадеждаващи отговори......ще ви послушам...
А за да използвам същата тема ще питам още нещо:
При положение на контактния ключ преди контакт/тогава когато се включва радиото/ започва едно бръмчане все едно нещо се зарежда и тва е около 30 секунди и когато не е палена повече от няколко часа.....та кво е това??? Не е горивната помпа, щото нея я чувам как зарежда като дам на контакт и е за 3-4 секунди.....другото е по-силно бръмчане и по-продължително......не че ми пречи, но съм любопитен от кво е тоя звук
А за да използвам същата тема ще питам още нещо:
При положение на контактния ключ преди контакт/тогава когато се включва радиото/ започва едно бръмчане все едно нещо се зарежда и тва е около 30 секунди и когато не е палена повече от няколко часа.....та кво е това??? Не е горивната помпа, щото нея я чувам как зарежда като дам на контакт и е за 3-4 секунди.....другото е по-силно бръмчане и по-продължително......не че ми пречи, но съм любопитен от кво е тоя звук

- tomny
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2006, 09:09
- Модел на автомобила: Sierra 2.0 DOHC EFI
Re: Аааааа
Да не е антената на радиото? Дори и да не виждаш такава, може да е счупена и механизма, който я изкарва да си работи в багажника (или там където се предполага че е)Rocko написа:При положение на контактния ключ преди контакт/тогава когато се включва радиото/ започва едно бръмчане все едно нещо се зарежда и тва е около 30 секунди и когато не е палена повече от няколко часа.....та кво е това??? Не е горивната помпа, щото нея я чувам как зарежда като дам на контакт и е за 3-4 секунди.....другото е по-силно бръмчане и по-продължително......не че ми пречи, но съм любопитен от кво е тоя звук
-
- потребител
Re: Аааааа
Нееее, нямам антена, радиото ми е с вътрешна такава.....начи, ако колата не е палена цяло денонощие, тва бръмчи около 30-40 секунди....а ако не е палена 3 часа, бръмчи 10 секунди.....бръмчи и по време на работа на колата горе-долу през 5-10 минути....5 пъти по-силен е звука от този на помпата, щом се чува докато шофирам.....
А и друго се сетих.....като го прави на място и по това време пипам педала на съединителя, звука се променя, сякаш е свързано със съединителя......ае ся студио Х
А и друго се сетих.....като го прави на място и по това време пипам педала на съединителя, звука се променя, сякаш е свързано със съединителя......ае ся студио Х

-
- потребител
Ми някъде отпред в двигателя......и като ръчкам съединителя променя звука....некъв механизъм е....звучи наистина като механизъм на антена, но антената не се движи през 5 мин.kEFi написа:А откъде се чува?
Аз един път почти бях свалил таблото за едно съскане отпред (като от късо)...добре, че дойде жената да ме пита кво правя, та да ми затегне капачката на пепсито в джоба на вратата
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
...за да не си играем тука има-тука няма, най-добре е да отидеш до някой доверен за теб сервиз или читав майстор за да ти прослушат детайлите в коша. Имат един уред като докторски слушалки. С него много лесно се локализират шумове ивибрации. Ако не друго - поне силно ще се стесни кръга! Драсни после някой ред