Проблем аларма
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
- Status: Извън линия
Проблем аларма
Здравейте. В имам поставена аларма GT 25 слагана в Италия, така взех колата. Алармата беше изключена с едно малко ключе. Днес най сетне ми остана време и реших да я пробвам, ама не ще да работи. Като я пусна с ключето светва едно диодче на самата кутия на алармата, а това в купето не светва. До алармата стига захранване. Нито сирената се чува. Да си играя ли да я подкарвам или направо да я сменя с нова.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Здравей. И моята аларма е с такова малко ключе. Като взех колата алармата беше изключена с това ключе. Цялата аларма е под предния капак - сирена, платка и шок датчик в едно. Дистанционното ми е в пластмасовия корпус на ключа за запалване. Той е с един бутон само и един светодиод. От бутона се включва алармата и централното заключва. При повторно натискане се деактивира и централното отключва. На платката на сирената има микро-превключватели за някакви настройки предполагам и потенциометър за регулиране на шок датчика.
Провери си батерията на дистанционното (ключа). Освен това мойта лови само от много близко - 1-2 метра.
Провери си батерията на дистанционното (ключа). Освен това мойта лови само от много близко - 1-2 метра.
- momo76
- потребител
Пробвах и с двете дистанционни, сложих нови батерии, проверих ги със специален уред дали работят - работят. За обучение на дистанционни трябва да се превключи едно малко микроключе в самата аларма - това го правих. Но алармата не работи. Би трябвало сирената да писне при включване с ключето ама не. Май ще я махам. Да ми препоръчате някаква да не е много скъпа и да управлява централното.
- momo76
- потребител
Като пусна на сирената 12V издава някакви звуци. А и алармата като я пусна с ключето нито мига диода в купето, никаква реакция като натискам бутоните на дистанционното, колата си пали без проблем, а би трябвало като я пусна да се активира сама след известно време и да не мога да запаля. Като откча кабелите от алармата колата не иска да пали, т.е. има имобилайзер някакъв.