масло-обем.
- jojo
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
- Модел на автомобила: sierra
- Status: Извън линия
масло-обем.
я кажете колко литра масло събира сиера 2.0.сипах и 2л 10в50 защото много се беше понижило.може би ми гори и масло пове4е от обикновения разход.айде моля ви кажете колко е обема.мерси предварително
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Според мен е важен модела на двигатля, а не автомобила.
За 1998 куб.см. или както му казват 2.0 DOHC заедно с масления филтър е 4.5 литра. Обърни внимание обаче на филтъра. За този тип ДВГ филтъра е два пъти по-голям. При предишната смяна на маслото са ми сложили от по-малкия филтър (за OHC) и двигателя изхвърли излишното количество масло през предния семерин. Сега е кoчинa отпред. Направо ме е яд, че се доверих на "спецалистите", защото по предишния път си свършиха работата както трябва, но нали никога не е късно да станеш за резил.
За 1998 куб.см. или както му казват 2.0 DOHC заедно с масления филтър е 4.5 литра. Обърни внимание обаче на филтъра. За този тип ДВГ филтъра е два пъти по-голям. При предишната смяна на маслото са ми сложили от по-малкия филтър (за OHC) и двигателя изхвърли излишното количество масло през предния семерин. Сега е кoчинa отпред. Направо ме е яд, че се доверих на "спецалистите", защото по предишния път си свършиха работата както трябва, но нали никога не е късно да станеш за резил.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Ето ти таблица с обема на маслото http://www.clubford.org/forum/download.php?id=2232" onclick="window.open(this.href);return false;
таблицата е от тук Полезна информация
таблицата е от тук Полезна информация