Въпроси за индукционна бобина и т.н.

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
geniy
потребител
потребител
Регистриран: 22 сеп 2005, 21:34
Модел на автомобила: фиеста,1242 куб. ,зетек,1996 година
Status: Извън линия

Въпроси за индукционна бобина и т.н.

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 19:23

Здравейте!!!Автомобила е форд ескорт 1.4 моно инж. 1991 година,двигател F6F .Преди да кажа симптомите,ще Ви кажа,че изчетох всички теми свързани с този проблем,но точен отговор не намерих.Значи проблема е следният:давам контакт-не се чува включването на бензиновата помпа.Таблото си е о.к. светят си му лампите и т.н. Въртя на стартера-върти си без проблем,но няма искра.Сега-в книгата пише,че при неработеща БП/бензинова помпа за по-кратко/ се проверява първо прекъсвача на БП,копчето е надолу/значи е о.к./ ,релето е о.к/хем то си работи,а има и ток на клемата му ,на бушона обаче няма ток/дори и когато дам контакт/.Давам късо директно да проверя БП, помпата-работи/като направя мост на релето,тръгва тока на бушона и помпата се чува как върти/.Таблото с бушоните го свалях-вътре е като чисто ново,не се виждат и спойките да са студени или да не дават контакт/но не съм ги замервал де/.Извадих куплунга на индукционната бубина замерих средната клема на куплунга-дава си 12 волта.Замерих клемите на индукционната бобина-когато уреда е на 200 ома/понеже не разбирам от показанието му затова обяснявам така/ показва 0.9 и двете клеми/средната с лявата,а после и средната с дясната/.А тази стойност на уреда е най-ниската,на другите е 0.0!!!Прочетох в книгата,че трябва да е 4.5-5.5ома.Значи със сигурност има проблем в нея???Датчика на Хол показа 2 когато уреда беше на 20К ома.Неговите стойности пишете ,че са 200-400 ,но сигурно е в нормите,защото има и по ниско 2000 ома на уреда, а и последната най-ниска стойност е 200-обяснявам така,за да не стане объркване и да съм по-точен.Та според мен той си е в ред???Въпроса ми е-може ли ако причината е в бобината,компютъра да не подава ток на БП?Днес обикалях по Симеон,но първо я нямаха в наличност бобината,а и не съм се пазарил да ми я дадат за проба/аз проверих в 2-3 магазина де,защото не обичам да се пазаря ,а исках да ми кажат ако е от нея със сигурност да си я закупя веднага/.Надявам се че съм бил изчерпателен.Благодаря!!!
П.С. Нямам аларма и имобилайзер.
Последна промяна от geniy на 10 ное 2005, 23:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
Контакти:

Мнение от The seven » 10 ное 2005, 19:36

Ами ... както ти казах и на другото място, заподозрян номер едно е таблото с бушоните и релетата и преди него бих проверил все пак ако изолирам прекъсвача на бензиновата помпа какво ще стане. Това че може да има лоша студена спойка няма как да се види.
ПП Не съм спец по тоците. А колата пали ли изобщо ?
Поздрави
Изображение

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 19:44

не пали изобщо-няма ток на кабелите за свещите.Аз видях,че тук има хора ,които разбират доста от тоци и затова реших да я постна тук с повече подробности.Релетата ги мери майстор-всичко е о.к. Прекъсвача е след бушона,така че си е о.к. и той/като дам късо през релето на помпата тръгва цялата верига до помпата и тя включително/ явно е добре.
П.С. Аз мислех,че е един и същ форум,а то ми няма аватара и сега виждам,че мненията са ми 2 и т.н. ,а си помислих,че мястото на темата съм объркал.
Последна промяна от geniy на 10 ное 2005, 19:57, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Polly
потребител
потребител
Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
Контакти:

Мнение от Polly » 10 ное 2005, 19:47

Имах подобна тема за проблем с паленето, при които се оказа Датчика на Хол ( темата е в двигател и трансмисия) погледни и там. На мен също ми казаха, че проблема е в тази бобина, а се оказа датчика.

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 19:49

Polly написа:Имах подобна тема за проблем с паленето, при които се оказа Датчика на Хол ( темата е в двигател и трансмисия) погледни и там. На мен също ми казаха, че проблема е в тази бобина, а се оказа датчика.

Ще погледна-благодаря!!!Но помпата чуваше ли ти се?
П.С. Но ти си с механична БП,колата е палела-гаснела, а при мен са други признаците,а и давам данните и за датчика на Хол,така че проблема е друг.Благодаря Ти все пак!!! :D :D :D

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Контакти:

Re: Въпроси за индукционна бубина и т.н.

Мнение от The seven » 10 ное 2005, 20:08

geniy написа: ... се проверява първо прекъсвача на БП,копчето е надолу/значи е о.к./ ,релето е о.к/хем то си работи,а има и ток на клемата му ,на бушона обаче няма ток/дори и когато дам контакт/.Давам късо директно да проверя БП, помпата-работи/като направя мост на релето,тръгва тока на бушона и помпата се чува как върти/.Таблото с бушоните го свалях-вътре е като чисто ново,не се виждат и спойките да са студени или да не дават контакт/но не съм ги замервал де/. ...
Сега го видях това. Пробвай като си дал на късо прекъсвача на помпата да запалиш. Няма начин след като го даваш на късо да работи помпата, а да казваш че прекъсвача е ОК.
Поздрави
Изображение

geniy
потребител
потребител

Re: Въпроси за индукционна бубина и т.н.

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 20:11

The seven написа:
geniy написа: ... се проверява първо прекъсвача на БП,копчето е надолу/значи е о.к./ ,релето е о.к/хем то си работи,а има и ток на клемата му ,на бушона обаче няма ток/дори и когато дам контакт/.Давам късо директно да проверя БП, помпата-работи/като направя мост на релето,тръгва тока на бушона и помпата се чува как върти/.Таблото с бушоните го свалях-вътре е като чисто ново,не се виждат и спойките да са студени или да не дават контакт/но не съм ги замервал де/. ...
Сега го видях това. Пробвай като си дал на късо прекъсвача на помпата да запалиш. Няма начин след като го даваш на късо да работи помпата, а да казваш че прекъсвача е ОК.
Късото го давам преди веригата на прекъсвача и ако той не работи,няма да работи и БП.А ме притесняват и показателите на бобината.Ако някой има свалена и измери данните или знае какви са мойте показатели ще е супер!!!

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 20:20

Сега ми хрумна и друго-ако някой е пробвал да откачи куплунга на датчика на Хол,дали при подаването на контакт помпата ще бръмне за секунда и ще спре,т.е. както трябва да си е?Така искам поне да изключа този датчик като възможна причина за незаработването на БП при подаването на контакта и ако не заработи БП значи със сигурност датчика е развален.

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от The seven » 10 ное 2005, 20:28

Така я да уточни нещо. Прекъсвача на помпата е онова дето стой в кората на предната греда до шофьора нали ? До колкото съм запознат неговото предназначение е да спре бензина /помпата/ и двигателя /запалването/ в случай на катастрофа. При теб се наблюдават точно такива симптоми. Без да съм 100% сигурен мисля че няма датчик които да влияе на това дали помпата ще работи или не. Така че не знам кое как окъсяваш, но май там ти е проблема.
Поздрави
Изображение

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 20:33

За същото говориме.Ами ще го дам на късо утре,но той не е ли някъде във веригата от релето до помпата?
П.С Направо сега слизам до колата,че вече станаха 5 дни откакто не мога да я запаля!!!

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от The seven » 10 ное 2005, 20:37

Не знам за кое реле точно говориш. Знам че на мойта кола е изолирано, поради подозрения че от него има проблем със запалването. В последствие се оказва студена спойка на блока с бушоните.
Поздрави
Изображение

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 20:56

За същото реле говориме-не е от него-дадох го накъсо,нищо,измерих клемите ,които влизат в него...няма ток изобщо на тях,т.е. както е на бушона на БП. А ако е студена спойка ще е или за запалването или за БП,изведнъж и на двете места/ защото са различни пистите на таблото/ да се появи студена спойка ще е егати и каръка.А и студената спойка започва с-ту пали-ту не пали,когато е студена или топла.В неделя си я изгасих колата без абсолютно никакви проблеми досега и сутринта в понеделник-цък!!!

Потребителски аватар
kEFi
потребител
потребител
Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi

Мнение от kEFi » 10 ное 2005, 21:56

А прочете ли това http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=712" onclick="window.open(this.href);return false;

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 10 ное 2005, 22:11

Да,но отговор нямам на моя проблем.БП в този случай работи/при мен не/.А не съм и с комутатор,а с индукционна бобина.
П.С. По-скоро е тази тема /http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?t=885 /,но аз пък нямам ток и на кабелите на прекъсвача ,който е в ляво под кората до шофьорската врата.

racer11
потребител
потребител
Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.

Мнение от racer11 » 11 ное 2005, 09:55

е щом като направиш мост на релето и отива ток на бушона и помпата, значи проблема е в релето!а за тока на кабелита на свещите - си мисля, че е нормално да няма ток при подаден контакт - само като завъртиш стартера, тогава трябва да има ток. и последно - за бобината не се притеснявай - и аз така си мислех, че на сттария ми форд /със същата като твоята бобина/ есвършила, но се оказа, че не е така - проверих го в МП и още един /добър/ сервиз.а и колата си вървеше ок.

Потребителски аватар
The seven
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от The seven » 11 ное 2005, 11:46

Ами колегата преди мен ти го е казал съвсем точно. Това се опитвах да ти кажа и аз.
ПП Извинявай за питането, ама клубовете са за взаимопомощ. Т.е. ако пуснеш една тема в клуба ще я видят много повече хора, отколкото ако пратиш бележка на някого с въпросите. В тази връзка не разбирам това.

Интересно докато съм ти писал мнението си, модератора на дира е изтрил питането. Всъщност пращал ли си му бележка ?
Поздрави
Изображение

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 11 ное 2005, 16:54

Аз забелязах,че Щ-304 е пуснал статия за запалването на форд,по-точно ЕДИС /май беше/ .А понеже ти ми каза,че си ми отговорил в друг форум/а аз мислех,че е един и същ,а рездела е различен / затова не посмях да пускам пак тема,за да не отегчавам ПАК хората с един и същ проблем.И затова писах бележка/ така се казва/ ,но в крайна сметка май не можах да я изпратя до него,защото малко е оплетено към адресата как да се пусне/изписах на едно място за Щ-304,а за подател моя никнейм и когато я пуснах бележката ми изписа,че си я изпращам на мене си/.А иначе и аз съм ЗА хората да четат и ако имат същия проблем да знаят от какво е породен,но не и да се пълни даден форум с една и съща тема.Друг е въпроса,че понякога се обърква раздела ,в който трябва да се темата-така отива в друг и може някой да я пропусне,защото не е търсил в този раздел.Сега и по проблема.Майстора днес откри причините:релето на инжекциона/макар,че друг майстор каза,че е здраво,но по-натам ще го уточня и този въпрос/ и студена спойка в таблото с бушоните/пак предположение/.Колата работи с байпасче от 3 бушон към друг/каза,че е без значение,само гледахме да не е с постоянен ток, а като се даде контакт/.Проблема за него остава в таблото и това реле/сега е без релето и си работи всичко без проблем,даже няма загряване и т.н. /.Каза, ми че мога да си карам и така,но мен ме човърка тази жица и другата седмица ще сваля кутията и ще презапоявам клемите на това реле.Дано да съм бил полезен с тази информация!!!Благодаря!!! :D :D :D

П.С. П.С. Данните в книгата за индукционната бобина са сгрешени-истинските са от 0.4 до 5 ома!!!
Сега ще го постна и в другия форум!!!

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 11 ное 2005, 17:09

racer11 написа:е щом като направиш мост на релето и отива ток на бушона и помпата, значи проблема е в релето!а за тока на кабелита на свещите - си мисля, че е нормално да няма ток при подаден контакт - само като завъртиш стартера, тогава трябва да има ток. и последно - за бобината не се притеснявай - и аз така си мислех, че на сттария ми форд /със същата като твоята бобина/ есвършила, но се оказа, че не е така - проверих го в МП и още един /добър/ сервиз.а и колата си вървеше ок.
Релето на БП е в изправност!

Потребителски аватар
disc
потребител
потребител
Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
Контакти:

Мнение от disc » 14 ное 2005, 14:21

Проблема ти е много сходен като на колегата от този топик:

http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... ight=#7371
Of all the things I've lost
I miss my mind the most

geniy
потребител
потребител

Мнение от geniy » 14 ное 2005, 21:33

Аз му писах да прочете мойта тема!!!Все пак БЛАГОДАРЯ!!!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”