Проблем с осв. по таблото
- b2d
- потребител
- Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
- Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002
- Status: Извън линия
Проблем с осв. по таблото
Да кажа следното след едно "миене" на автомивка забелязах, че светлините на бутона за фарове не свети в смисал не достига светлина, защото по другите прибори си свети... а има и един бутон, който е до този за фаровете, който свети в червено когато са вкл. и той си свети, та да попитам дали може да са намокрили нещо и да е изгоряла някой диод или лампичка или? И другото питане ми е следното не бях позлвал запалката (гнездото) до сега и си взех зарядно за кола, което теставахме и работи ориг. за нокоия но при мен не работи да от какво може да има ли специялен бушон за запалката и ако да къде се намира да видя да не би да е изгорял (лампичката на запалката свети... странно)
Мерсаж предварително!

Мерсаж предварително!
- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Предпазител No27 (15А)е за запалката. Намира се в таблото с предпазители под волана.
Работи ли запалката (като я натиснеш загрява ли). Често се случва запалката да работи, но зарядни за телефон, mp3 ресевъри и т.н. да не работят. Почисти хубаво централния контакт и е много вероятно да тръгне.
На лампата най-вероятно и е дошло времето
Работи ли запалката (като я натиснеш загрява ли). Често се случва запалката да работи, но зарядни за телефон, mp3 ресевъри и т.н. да не работят. Почисти хубаво централния контакт и е много вероятно да тръгне.
На лампата най-вероятно и е дошло времето

- Атанас
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI - Местоположение: София
Ох, ти си тежък случай
бушон=предпазител
Предпазителите (бушоните) са номерирани - до всеки предпазител (бушон) на таблото има номер. Търси този с номер 27 и виж дали е здрав, ако не си купи такъв 15А (ампер)
Осветлението на запалката няманищо общо със захранването на запалката.
Прояви въображение - спирт, някакъв разредител на петролна основа, контактен спрей... с каквото си искаш. Навий на една тънка отверка парче плат или с клечки за уши и дерзай. Ако чистиш с отверка задължително извади преди това предпазител (бушон) 27 за да не направиш късо съединение.

бушон=предпазител
Предпазителите (бушоните) са номерирани - до всеки предпазител (бушон) на таблото има номер. Търси този с номер 27 и виж дали е здрав, ако не си купи такъв 15А (ампер)
Осветлението на запалката няманищо общо със захранването на запалката.
Прояви въображение - спирт, някакъв разредител на петролна основа, контактен спрей... с каквото си искаш. Навий на една тънка отверка парче плат или с клечки за уши и дерзай. Ако чистиш с отверка задължително извади преди това предпазител (бушон) 27 за да не направиш късо съединение.