Въпроси относно Задна Ос на Форд Ескорт 96
- bobi_turbo
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 21:38
- Модел на автомобила: Ескорт Седан 1.8ТДИ Джия
- Status: Извън линия
Въпроси относно Задна Ос на Форд Ескорт 96
Значи искам да питам като човек, който не разбира от тези работи
Имам Форд Ескорт 96 Джиа Седан,та въпроса ми е имам АБС само на предните колела нали?Тъка си мисля, щото само предните са дискови, а АБС на барабанни спирачки...нема кък нали тъй
Тъка малко по малко стигам до въпроса от какъв автомобил трябва да си взема дискови спирачки или направо цял заден мост, тъй че и отзад да иам дискови спирачки - в последствие, на който мога да сложа АБС, т.е. АБС на 4-те колела
Мисля че стана малко объркано, но дано сте ме разбрали
Благодаря предварително на отзовалите се

Едит:
И друг въпрос имам Ескорта не е бил каран 2 години и гледам предните дискове са леко нашупнали от ръждата и като спирам по рязко се чува едно лехо прехъркване такова в такт със цъкането на АБС-а на крака ми...колата в момента е в сервиза, но незнам точно какво да правя и дали проблема е от дисковете или АБС-а се ебава нещо...Чудя се дали да дам пари за нови огледални дискове или да шлайфна малко старите и да зема ново феродо

Имам Форд Ескорт 96 Джиа Седан,та въпроса ми е имам АБС само на предните колела нали?Тъка си мисля, щото само предните са дискови, а АБС на барабанни спирачки...нема кък нали тъй

Тъка малко по малко стигам до въпроса от какъв автомобил трябва да си взема дискови спирачки или направо цял заден мост, тъй че и отзад да иам дискови спирачки - в последствие, на който мога да сложа АБС, т.е. АБС на 4-те колела

Мисля че стана малко объркано, но дано сте ме разбрали

Благодаря предварително на отзовалите се

Едит:
И друг въпрос имам Ескорта не е бил каран 2 години и гледам предните дискове са леко нашупнали от ръждата и като спирам по рязко се чува едно лехо прехъркване такова в такт със цъкането на АБС-а на крака ми...колата в момента е в сервиза, но незнам точно какво да правя и дали проблема е от дисковете или АБС-а се ебава нещо...Чудя се дали да дам пари за нови огледални дискове или да шлайфна малко старите и да зема ново феродо

- bobi_turbo
- потребител
- doctordre
- потребител
- Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
- Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
- Контакти:
bobi_turbo написа:Колеги неска този от сервиза ми зе 330 лева за смяна на масла, филтри, ремъци,ролки и поправяне на тези предните огледални дискове.
Каза ми само, че ремъците стрували 180 кинта с ролките![]()
Тва верно ли толко париМалко не ми се вярва, но...
![]()
Поздрави![]()

- bobi_turbo
- потребител
Ем те не са вентилирани май
А тея пари ми ги зе за смяната на тея работи масла, филтри, ремъци с ролки, предно феродо, дисковете е шлайфнал малко,а и буталцето на задна дясна спирачка беше клеясало и неставаше...
В общи линий съм доволен
Сега ми остава само при някой теникиджия майсторяга да я закарам
Че Германка се води, а предполагам знаете лугата не прощава на автомобилите

А тея пари ми ги зе за смяната на тея работи масла, филтри, ремъци с ролки, предно феродо, дисковете е шлайфнал малко,а и буталцето на задна дясна спирачка беше клеясало и неставаше...

В общи линий съм доволен

Сега ми остава само при някой теникиджия майсторяга да я закарам

Че Германка се води, а предполагам знаете лугата не прощава на автомобилите

-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: Въпроси относно Задна Ос на Форд Ескорт 96
bobi_turbo написа:Значи искам да питам като човек, който не разбира от тези работи![]()
![]()
Имам Форд Ескорт 96 Джиа Седан,та въпроса ми е имам АБС само на предните колела нали?Тъка си мисля, щото само предните са дискови, а АБС на барабанни спирачки...нема кък нали тъй![]()
Тъка малко по малко стигам до въпроса от какъв автомобил трябва да си взема дискови спирачки или направо цял заден мост, тъй че и отзад да иам дискови спирачки - в последствие, на който мога да сложа АБС, т.е. АБС на 4-те колела![]()
![]()
Мисля че стана малко объркано, но дано сте ме разбрали![]()
Благодаря предварително на отзовалите се![]()
![]()
Колега няма вариант да имаш ABS само на предните колела, няма значение че отзад автомобила ти е с барабани. ABS си е част от спирачната система и действа на всички колела при изправност разбира се. Щом инженерите не са преценили че има нужда от дискове отзад значи няма смисъл да се занимаваш. Вероятно ще ти струва не малко пари и нерви. Както някой спомена вентилирани дискове не се престъргват, сменят се ако твоите са такива. Успех!