За частите от Мото-Пфое и от другите магазини

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
Потребителски аватар
PA0700AP
потребител
потребител
Регистриран: 21 яну 2007, 13:19
Модел на автомобила: Fiesta 1.1 CL с разход 5.9/100 газ. Някога!
Status: Извън линия

За частите от Мото-Пфое и от другите магазини

Мнение от PA0700AP » 07 май 2007, 15:14

Здравейте!
Купих си части от едно магазинче, от което пазарувам от край време, тъй като ми правят отстъпки. Та, отивам днес в сервиза да сменям въпросните части (вътрешни, външни накрайници, шарнир). Поглежда майсторчето какво пише на етикета: "От лош магазин пазаруваш." ми каза. :? "И защо да е лош, даваме отстъпки човека?" попитах аз, момчето: "Че той на всички прави отстъпки! Преди и ние пазарувахме от него, но като сменим части и след 3 месеца същата кола идва пак за смяна на същите части и спряхме да пазаруваме от него.", "Е от къде пазарувате тогава?", "От Мото-Пфое!" , "Е цените там не са ли много солени", "Солени са, но като вземеш от тях, забравяш, че си сменял нещо."
И поради този диалог, ми е интересно, имали от вас, които да пазаруват части от Мото-Пфое? Накрайниците, които аз купих, ми струваха 58 лв. Майсторчето каза, че в Мото-Пфое са около 180 лв. Дали наистина частите от Мото-Пфое са достататъчно по-качествени от тези, предлагаи ни по магазинната мрежа?

monov
потребител
потребител
Регистриран: 11 юли 2005, 00:34
Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi '93
Контакти:

Мнение от monov » 07 май 2007, 18:18

от кой магазин "с отстъпки" си пазарувал?

попринцип е прав, че в Мото-Пфое си е оригинално и не би трябвало да има проблеми, но има някои заместители, които съвсем не са по-лоши като качество, за къде къде по-малко пари (дори купени извън МП оригинални части са по-евтини), а и с тия нашите разбити пътища ...
Когато животът ти поднесе лимон - направи си ЛИМОНАДА :D

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител
Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002

Мнение от b2d » 07 май 2007, 20:40

Само едно ще напиша: Едно приятелче от Мото-пфое (познавам и шефа на Мото-пфое в областен град...) Тука няма по-малко надценка от 300% с изкл. когато правиме промо на нещо или когато е "застояло" Правете си сметката значи има много по-добри вариянти в смисъл цена-качество не мислете, че и при тях са много качественни предпочитам ОРИГИНАЛНО ТУРСКО от колкото ОРИГИНАЛНО "ГЕРМАНСКО" така, че всеки си има глава на раменете и да си преценява. Но точно шарнир от мото-пфое трудно ще си купиш, защото не го предлагат като р-ч по-лесно им е да сменят цялата щанга/мост в зависимост от случая...

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 07 май 2007, 22:57

В повечето случаи си купувам части от МП... забелязал съм горе долу следната зависимост...

Оригиналните части от МП могат да се намерят с около 10-20% по евтино в други магазини които ги продават... Тук се задава въпроса колко точно са оригинални... нека кажем че ги продаваат като Мотркрафт...

Последния пример е при смяната на съединителя ми...

Хидравличния лагер в МП беше 414 лв. в магазин в който продават Моторкрафт ми го предложиха за 350-360 лв. с уговорката че трябва да чакам... Предложиха ми и турски лагер (според продавача от заводите на Форд в Турция) той беше 185 лв.

Лично аз предпочитам, ако не е много голяма сумата (както за съединителя ми - близо 1100 лв в МП) да си купувам частите от МП. При по малки суми, разликата в процентите не е толкова осезаема и мога да я преглътна :) Случвало ми се е в МП цената да е доближи и понякога да е по ниска от цени които ми предлагат на други места... За това и винаги първо проверявам там...

Не бих могъл да направя сравнение с евтините части... никога не съм си позволявал да си купувам (с изключение на някакви части по окачването които ми смениха по стечение на обстоятелствата в някакъв малък сервиз... след 20 000 км, колата е по зле от колкото беше) Сега ми предстои ремонт... ще пусна цените в МП за да сравняваме :)

Не бих искал да агитирам или да отказвам някой. Всеки сам си преценява, според негови собствени съображения и приоритети.

Поздрави,
la4o

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 08 май 2007, 09:00

la4o написа:В повечето случаи си купувам части от МП... забелязал съм горе долу следната зависимост...

Оригиналните части от МП могат да се намерят с около 10-20% по евтино в други магазини които ги продават... Тук се задава въпроса колко точно са оригинални... нека кажем че ги продаваат като Мотркрафт...

Последния пример е при смяната на съединителя ми...

Хидравличния лагер в МП беше 414 лв. в магазин в който продават Моторкрафт ми го предложиха за 350-360 лв. с уговорката че трябва да чакам... Предложиха ми и турски лагер (според продавача от заводите на Форд в Турция) той беше 185 лв.

Лично аз предпочитам, ако не е много голяма сумата (както за съединителя ми - близо 1100 лв в МП) да си купувам частите от МП. При по малки суми, разликата в процентите не е толкова осезаема и мога да я преглътна :) Случвало ми се е в МП цената да е доближи и понякога да е по ниска от цени които ми предлагат на други места... За това и винаги първо проверявам там...

Не бих могъл да направя сравнение с евтините части... никога не съм си позволявал да си купувам (с изключение на някакви части по окачването които ми смениха по стечение на обстоятелствата в някакъв малък сервиз... след 20 000 км, колата е по зле от колкото беше) Сега ми предстои ремонт... ще пусна цените в МП за да сравняваме :)

Не бих искал да агитирам или да отказвам някой. Всеки сам си преценява, според негови собствени съображения и приоритети.

Поздрави,
la4o
Лачо на мен ще ми е интересно да чуя каква е разликата в цените.. Дай по-натам по-подробно инфо за ремонта..

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”