Бензиностанции и газостанции
-
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: Мондео 98 Zettec 2.0 16V Автоматик
- Status: Извън линия
Бензиностанции и газостанции
Дайте да обменим опит и инфо за качествата на горивата - газ и бензит и за количествата - май-започнаха да лъжат доста напоследък. Доволни ли сте от бензините на OMV, Шел, Лукоил. Например зад зоопарка на Симеоновско шосе днес заредих газ на 85 ст. По принцип зареждам бензин само на ОМВ, но май има разлика в количеството на различните бензиностанции! Поздрави
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Лукойл - липса на други извесни..
Но, да Ви кажа вярно е за качеството на горивата, НО при изправен автомобил /в норми т.е. по-новичек/ разликата в горивата на различните фирми се отразява по-малко, че това ме навежда на приказките на един колега/в работата/ за същата тема казва така - на калпав ххх и вълната му пречела.
Да не го чете bobi 68
Но, да Ви кажа вярно е за качеството на горивата, НО при изправен автомобил /в норми т.е. по-новичек/ разликата в горивата на различните фирми се отразява по-малко, че това ме навежда на приказките на един колега/в работата/ за същата тема казва така - на калпав ххх и вълната му пречела.
Да не го чете bobi 68

Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2005, 23:09
- Модел на автомобила: Мондео 98 Zettec 2.0 16V Автоматик
Как ли ни лъжат?
Обяснявали са ми, че могат от вътре да регулират подаването на гориво в колонката и да лъжат с до 3-4 литла на 50. Да не говорим, че с инжекция източват антифриза и го подменят с вода по бензиностанциитге. Какво да се прави.
- Overclock
- потребител
- Регистриран: 15 апр 2005, 19:19
- Модел на автомобила: Sierra 1,8TD, BMW 316 96'
- Контакти:
На SHELL е най-скапаната нафта!!!. Преди 3-4мес. след като заредих на SHELL - Красна поляна, Сиерата направо умря, мислех, че се е скапал двигателя, нямаше душа за четвърта скорост, оправи се след като заредих на Lukoil, същото се повтори след 3 седмици.Сле това отидох и им хрърлих смарткартата.От тогава не зареждам на SHELL! Според мен на Lukoil нафтата е най-качествена.Много по-добра от OMV.
Преди два дни един познат се оплака, че не може да запали.Ток и бензин колкото искаш, а колата не пали.Два дни тая Сиера я побъркаха от прочистване на карбуратор, смяна на кабели, дистр. капачки и още каквото се сетите.Накрая майстора се осъмни в "качествените горива на SHELL" и донесе бензин от Петрол.Колата запали веднага.Оказа се, че водата в резервоара е повече от бензина.
Преди два дни един познат се оплака, че не може да запали.Ток и бензин колкото искаш, а колата не пали.Два дни тая Сиера я побъркаха от прочистване на карбуратор, смяна на кабели, дистр. капачки и още каквото се сетите.Накрая майстора се осъмни в "качествените горива на SHELL" и донесе бензин от Петрол.Колата запали веднага.Оказа се, че водата в резервоара е повече от бензина.
- Dundee
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
- Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T
На мен все ми хвалят Лукойл и ОМВ. Преди зареждах от ОМВ, от 2-3 месеца - само в Лукойл. Не заради нещо особено, просто щото цените винаги им са с 2-3 ст. по-ниски от при другите.dreidrei написа:От много време никой не е писал по тая тема. Има ли промяна в качеството на горивата (мен дизела ме интересува) по бензиностанциите? Лукоил и Петрол (и ОМВ) ли са най-добрите варианти?
- The seven
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 13:39
- Модел на автомобила: Punto 75 1,2 MPI ELX '96
- Контакти:
Петрол в София под моста Чавдар.
До скоро основно там зареждах - става дума за газ. Последните няколко зареждания даде разход 14/100 и отгоре. Зареждане в друга газстанция веднага даде 12-12,5/100 което за моето каране е нормален разход. Така че аз от тази бензиностанция на петрол вече и вода за пиене няма да си купувам
До скоро основно там зареждах - става дума за газ. Последните няколко зареждания даде разход 14/100 и отгоре. Зареждане в друга газстанция веднага даде 12-12,5/100 което за моето каране е нормален разход. Така че аз от тази бензиностанция на петрол вече и вода за пиене няма да си купувам

Поздрави

- Tuz
- потребител
- Регистриран: 10 авг 2006, 15:40
- Модел на автомобила: Мондео 2004
В петрол зареждам служебната си кола и не съм никак доволен особено на тази под моста Чавдар.Май на OMV засега е най-добре ама и там не на всяка. Тези на изходите са най-оборотни и с най-качесвени горива защото като преседи горивото корозира и губи от качесвото си...
Карай бавно, Стигни жив и здарав
- Rick
- потребител
- Регистриран: 18 сеп 2005, 03:36
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.9 V6 Ghia '93 FOCUS 1.6 Trend '08
- Контакти:
Ами аз съм само на Шел V-power с идеята че е най-хубаво за двигателя, но след като чета толкова различни мнения май ще пробвам ОМV-то да видим.
Що се отнася до това колко слагат, ами миналата седмица баща ми зареди на Асеновградския Шел, той кара от мах до мин, 55 му е резервоара и незнайно защо му наляха 65. Отговора на служителя беше "Можеше и още даже...!"
Правете си сметка
Що се отнася до това колко слагат, ами миналата седмица баща ми зареди на Асеновградския Шел, той кара от мах до мин, 55 му е резервоара и незнайно защо му наляха 65. Отговора на служителя беше "Можеше и още даже...!"
Правете си сметка