Kогато е гореща не работи на газ... :(
- James76
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2005, 11:33
- Модел на автомобила: Ford Orion Ghia 1.8, 16V, 1992
- Контакти:
- Status: Извън линия
Kогато е гореща не работи на газ... :(
Здравейте Колеги!
От два-три дена ми появи следния проблем: когато колата загрее /малко преди да се включи перката/ и съм на газ, започва да губи обороти и почти гасне. Ако я изтърва и угасне, после докато не изтине, не мога да превключа на газ...
Някой имал ли е подобен проблем и имате ли някакви идеи, каква може да е причината?
Преди да достигне тази температура, работи перфектно на газ. От две години я карам на газ, за пръв път ми се появява този проблем. Мога ли сам да поправя нещо, или трябва да я види специалист? Според мен има някъде много замърсен клапан, който при висока температура не пропуска газта.
Моля помогнете.
От два-три дена ми появи следния проблем: когато колата загрее /малко преди да се включи перката/ и съм на газ, започва да губи обороти и почти гасне. Ако я изтърва и угасне, после докато не изтине, не мога да превключа на газ...

Някой имал ли е подобен проблем и имате ли някакви идеи, каква може да е причината?
Преди да достигне тази температура, работи перфектно на газ. От две години я карам на газ, за пръв път ми се появява този проблем. Мога ли сам да поправя нещо, или трябва да я види специалист? Според мен има някъде много замърсен клапан, който при висока температура не пропуска газта.
Моля помогнете.
James
- James76
- потребител
- Контакти:
Газовата ми уретба е обикновенна...
Няма никакви допълнителни устройства или подобрения... Изпарителя е "Emmergas". Когато е студен двигателя, няма никакъв проблем, обаче като загрее... 

James
- James76
- потребител
- Контакти:
Доволен съм от газовото по принцип...
Значи карам предимно градско и разхода ми е около 10-10.2 л/100км
На извънградско я натискам колкото може: 160-170 и ми харчи около 9.5-10. Мога да я свия да не гори толкова много, но няма да върви здраво, затова съм я отпушил отвсякъде. Напоследък започнах да зареждам от Shell-Gaz и колата като че ли литна!
На извънградско я натискам колкото може: 160-170 и ми харчи около 9.5-10. Мога да я свия да не гори толкова много, но няма да върви здраво, затова съм я отпушил отвсякъде. Напоследък започнах да зареждам от Shell-Gaz и колата като че ли литна!
James
- James76
- потребител
- Контакти:
Ами толкова е...
Ами толкова е... Зареждам около 42л и карам малко повече от 400км. Понеже работя в Аксаково, всеки ден съм с колата и карам около 85% градско и 15% нещо като извънградско. Зимата разхода се качва на около 11.5. А миналото лято, докато живеехме на Галата, ако щеш вярвай, 3 месеца имах разход ~8л./100км.
Имай на впредвид обаче, че винаги паля и карам около 500-600м. на бензин, така всеки месец слагам и по 6-7л. бензин.
Ами това е.
Имай на впредвид обаче, че винаги паля и карам около 500-600м. на бензин, така всеки месец слагам и по 6-7л. бензин.
Ами това е.
James
- James76
- потребител
- Контакти:
Изпарителя е горещ!
Изпарителя е горещ, не е замръзвал...Трол написа:ако изпарителя ти се топли само от малкия кръг, когато термостата отвори нацяло изпарителя замръзва (не минава антифриз по малия кръг). Провери това
Вчера бях на майстор и той оправи проблема за около 5мин. Смени клапанчето, което е на изпарителя и направи още нещо, което за съжаление не можах да видя. Питах го, какъв е бил всъщност проблема, а той ми вика: "Карай и си се кефи...!"

Единственото което каза е, че клапаните трябвало периодично да се подновяват...
James
- James76
- потребител
- Контакти:
Нямам проблем с празния ход докато се пусне перката, но само за секунди и се оправя. Какво имаш в предвид с това "емулатор"?kEFi написа:...струва ми се, че проблема ти идва от стиснато (малко) гориво + липса на емулатор = проблемен празен ход, особено при загрял двигател (едно - влиза горещ въздух, който влошава горенето и второ - включват се допълнително яки консуматори-перката)...
James