питанка за пътуване
- MegatroniC
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
- Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI - Местоположение: Бургас
- Контакти:
- Status: Извън линия
питанка за пътуване
Колеги следващата седмица и после след още някоя седмица ще ми се налага пътуване до Трявна. До сега съм пътувал до там доста пъти (жена ми е от там
) но тази година прохода на републиката е затворен и трябва да мисля алтернативни маршрути. През Шипка не ми се минава, наплашен съм от миналата година (не питайте защо). Остават три -
1-ви от главния път след Сливен, да свия от Дъбово през Плачковци и от там Трявна, но този третокласен път през "джунглата" не ми вдъхва доверия макар че ми изглежда най-пряк.
2-ри през Твърдишки проход, Елена, Келифарево, Дряново, Трявна
3-ти през Котленски проход от там Омуртаг, Търново ..... види ми се най-дълъг
Ако някой е пътувал, през споменатите места, нека сподели.
За сега мисля да се спра на 2-ри маршрут

1-ви от главния път след Сливен, да свия от Дъбово през Плачковци и от там Трявна, но този третокласен път през "джунглата" не ми вдъхва доверия макар че ми изглежда най-пряк.
2-ри през Твърдишки проход, Елена, Келифарево, Дряново, Трявна
3-ти през Котленски проход от там Омуртаг, Търново ..... види ми се най-дълъг

Ако някой е пътувал, през споменатите места, нека сподели.
За сега мисля да се спра на 2-ри маршрут

- pan_m
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
- Контакти:
Здравей.
Наскоро пътувахме през Котленския проход. Пътя е добре, а и се надявам, че преасфалтирането вече е завършило. Изцяло нова и добра настилка от Омуртаг.
Наистина ми се види, много по-дълъг от изброените, по които за съжаление не съм минавал.
Наскоро пътувахме през Котленския проход. Пътя е добре, а и се надявам, че преасфалтирането вече е завършило. Изцяло нова и добра настилка от Омуртаг.
Наистина ми се види, много по-дълъг от изброените, по които за съжаление не съм минавал.
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- pan_m
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
- Контакти:
Я и аз да питам, от Варна до Сливен, кой път е най-удобен ?
Аз си мисля за Варна-Провадия-Айтос-.., но какво ще препоръчате вие ?
Аз си мисля за Варна-Провадия-Айтос-.., но какво ще препоръчате вие ?
HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- MegatroniC
- потребител
- Контакти:
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Във жегите между 14 и 18ч товарните са спряни. За Априлци и на отиване 16-17ч., и на връщане 19-20ч, нямах проблеми с трафика. На връщане един комбаин преди върха беше набрал голяма колона, обаче едно кафе на върха и след това на спускане всичко беше спокойно, задръстването се беше размило.
Ако не можеш да се измъкнеш от колоната спиране за кратка почивка дава същия резултат а е по-безопасно от рисковани изпреварвания.
Ако не можеш да се измъкнеш от колоната спиране за кратка почивка дава същия резултат а е по-безопасно от рисковани изпреварвания.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- MegatroniC
- потребител
- Контакти:
-
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 22:39
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1994, 1.3mi , двигател HCS, 44kW
Re: питанка за пътуване
Колеги, преди броени дни отново отвориха Прохода на републиката (Хаимбоаз) след ремонтни работи на северния склон. В събота ми предстои пътуване до Велико Търново и се колебая дали да ползвам прохода Котел-Омуртаг или Хаимбоаз.
Моля някой ако тези дни е минавал през Прохода на републиката, да сподели как е пътя (дупки, нарязан ли е асфалта?), натоварен ли е с много тирове?
Моля някой ако тези дни е минавал през Прохода на републиката, да сподели как е пътя (дупки, нарязан ли е асфалта?), натоварен ли е с много тирове?
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
По този третокласен път Плачковци - Трявна съм минавал много пъти, не е джунглаMegatroniC написа:...
...

- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Да бе, ама темата е от миналото лято...samsung_bg написа:....пък и това лято му направиха много стабилен ремонт.MegatroniC написа:...
...

-
- потребител
Така е. samsung_bg тръгна да отговаря на стара тема.
А аз, за да не отварям нова тема питах 2 мнения по-нагоре дали някой тия дни е минавал през новоотворения Проход на републиката и да сподели мнението си по въпроса дали е по-добър от Котел-Омуртаг.
А аз, за да не отварям нова тема питах 2 мнения по-нагоре дали някой тия дни е минавал през новоотворения Проход на републиката и да сподели мнението си по въпроса дали е по-добър от Котел-Омуртаг.
-
- потребител
Колеги, никой ли не е минавал през Прохода на републиката тези дни?
Няма ли някой, който да сподели впечатления?

-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
И Прохода на репуликата е отворен, а сега през Шипка ще е по-спокойно...какво толко му мислиш аз преди месец минавах 2 пъти Шипка и всичко си е ОК. Освен това сега времето е хубаво и няма нито сняг нито лед. Следващата седмица го дават до 19 градуса 

-
- потребител
- Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.
Тази сутрин майор Костов "стария мошеник" каза, че движението на тирове през Шипка е спряно >:D<: