Въпрос за двигател на Фиеста - 1.1/50к.с.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
kobe8
потребител
потребител
Регистриран: 05 юли 2007, 09:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta
Status: Извън линия

Въпрос за двигател на Фиеста - 1.1/50к.с.

Мнение от kobe8 » 05 юли 2007, 22:17

Днес гледах една Фиеста (с цел покупка) от 96г с бензинов двигател 1.1, 50к.с. Колата изглежда доста запазена и на добра цена но ме притесняват оборотите на дригателя, които се повишават с включването на консуматори като парно и дълги светлини. На таблото няма оборотомер и немога да разбера с колко се повишават и колко са в нормално състояние, а от друга страна оборотите са постоянни ако не се натоварва ел. системата. Иначе двигателя изгледжа все още читав - не гори масло, излиза безцветен пушек от ауспуха.
Някой може ли да ми каже дали това е нормално за този двигател и фиестата?
Мерси предварително.

cocoff
потребител
потребител
Регистриран: 17 окт 2006, 18:30
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Zetec 16V

Мнение от cocoff » 05 юли 2007, 22:55

Мисля, че е съвсем нормално при включване на консуматор, оборотите за малко да паднат, после да се всигат и накрая да се нормализират(всичко това в рамките на 1-2 сек). А за безцветен пушек сефте чувам :P :P

Потребителски аватар
cruise
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI

Мнение от cruise » 05 юли 2007, 23:29

Това е с по новото купе, но незнам двг дали е като моя. Аз с 95 1.1МИ, но двг се слага от 90 91г, Ако не гори масло и си търсиш не пъргава кола това е твоята. За оборотите е нормално мисля. Аз в момента имам проблем с тях, но търся помощ в друга тема.
Изображение
FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0TDCI "11

kobe8
потребител
потребител
Регистриран: 05 юли 2007, 09:21
Модел на автомобила: Ford Fiesta

Мнение от kobe8 » 06 юли 2007, 22:23

cocoff написа:Мисля, че е съвсем нормално при включване на консуматор, оборотите за малко да паднат, после да се всигат и накрая да се нормализират(всичко това в рамките на 1-2 сек). А за безцветен пушек сефте чувам :P :P
работата е там че като се включат дългите светлини оборотите се повишават и се запазват така докато не се изключат. 1-2 секунди аз не бих ги забелязал :)

а за пушека имах предвид че излиза сивкав цвят при форсиране, което за мен е нормално. Ако е бял или черен тогава не е добре, нали?

колио фиестата
потребител
потребител
Регистриран: 15 яну 2007, 21:57
Модел на автомобила: ФОРД ФИЕСТА
Контакти:

Re: Въпрос за двигател на Фиеста - 1.1/50к.с.

Мнение от колио фиестата » 06 юли 2007, 22:48

kobe8 написа:Днес гледах една Фиеста (с цел покупка) от 96г с бензинов двигател 1.1, 50к.с. Колата изглежда доста запазена и на добра цена но ме притесняват оборотите на дригателя, които се повишават с включването на консуматори като парно и дълги светлини. На таблото няма оборотомер и немога да разбера с колко се повишават и колко са в нормално състояние, а от друга страна оборотите са постоянни ако не се натоварва ел. системата. Иначе двигателя изгледжа все още читав - не гори масло, излиза безцветен пушек от ауспуха.
Някой може ли да ми каже дали това е нормално за този двигател и фиестата?
Мерси предварително.
пиши колата моно ли е или пална инжекция при една е с моторче за празен ход а другоата на панла инжекция не помня как беше има значение
ФОРД БЕ

Потребителски аватар
traqn_savov
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2007, 20:23
Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight

Мнение от traqn_savov » 06 юли 2007, 23:05

моно е :wink:
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....

а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”