Габарити и табло???

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
hitman86
потребител
потребител
Регистриран: 08 юли 2007, 23:27
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

Габарити и табло???

Мнение от hitman86 » 08 юли 2007, 23:34

Преди два дена си купих Мондео '96, обаче не му работят габаритите и на таблото нито една лампичка не свети. Крушките не са изгорели, къде е проблема, на един бушон ли са и къде са бушоните за тях?

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д

Мнение от ^^devil_boy^^ » 09 юли 2007, 19:28

колега и аз имах такъв проблем не ми работиха габаритите и таблото проверих бушона беше си наред проблема беше в ключът от където се пускаха габаритите моя се върти и има три степени изгасени габарити и фарове че еи тва ключе там където се върти се издърпва малко трудно става но излиза там има пластинки те се зацапват и не дават контакт като дадеш на габарити а само на фарове като дадеш погледни и там само да кажа че кабелите са малко къси и малко е зор поне при мене беше така дано да се разминеш с един бушон само аиде успех
ima samo dva vida koli Ford i drygi

shopa_07
потребител
потребител
Регистриран: 21 авг 2007, 11:43
Модел на автомобила: Ford eskort 96,kombi,Zetec

Мнение от shopa_07 » 21 авг 2007, 12:19

^^devil_boy^^ написа:колега и аз имах такъв проблем не ми работиха габаритите и таблото проверих бушона беше си наред проблема беше в ключът от където се пускаха габаритите моя се върти и има три степени изгасени габарити и фарове че еи тва ключе там където се върти се издърпва малко трудно става но излиза там има пластинки те се зацапват и не дават контакт като дадеш на габарити а само на фарове като дадеш погледни и там само да кажа че кабелите са малко къси и малко е зор поне при мене беше така дано да се разминеш с един бушон само аиде успех
Добре де как точно ги издърпваш,няма ли някаква зегерка или нещо друго което да ги придържа към лоста,не се ли отвърта.На мене не ми светят габарити,халогени и табло.Отворих целия пакет на фарове и чистачки ама не видях нищо развалено вътре,клемите и ония малките търкълца си бяха на местото оцапани с грес или масло.Остана само накрайника да проверя.Е сега ходих да го дърпам ама не ще и ме е страх да го напъна повече да не счупя нещо.Накрая има нещо като капачка на лоста,нея ли да дърпам или заедно с превключвателя всичко на едно да излиза.

vasilnikov
потребител
потребител
Регистриран: 25 сеп 2006, 08:21
Модел на автомобила: Ford Eskort 1,6 EFI

Мнение от vasilnikov » 26 авг 2007, 00:50

и аз го имам същия проблем,даже ключето ми нагрява доста ,утре ще го мъча и ако стане ще кача снимки

vasilnikov
потребител
потребител
Регистриран: 25 сеп 2006, 08:21
Модел на автомобила: Ford Eskort 1,6 EFI

Мнение от vasilnikov » 26 авг 2007, 22:41

маха се капачето от горе над подвижния корпус,и вътре има два чивта пластини едните за късите а другите за габарити,при почистване със водна шкурка-2500" и после със контактен спрей бачка екстра!не е много професионално но се надявам да помогне:)внимание има две пружинки да не изпаднат !!

shopa_07
потребител
потребител
Регистриран: 21 авг 2007, 11:43
Модел на автомобила: Ford eskort 96,kombi,Zetec

Мнение от shopa_07 » 31 авг 2007, 21:20

vasilnikov написа:маха се капачето от горе над подвижния корпус,и вътре има два чивта пластини едните за късите а другите за габарити,при почистване със водна шкурка-2500" и после със контактен спрей бачка екстра!не е много професионално но се надявам да помогне:)внимание има две пружинки да не изпаднат !!
Оправих си ги.Наистина от тях беше проблема бяха нагоряли. :lol:

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”