ПОМАГАЙТЕ КОЛЕГИ
- murselin
- потребител
- Регистриран: 16 окт 2006, 22:21
- Модел на автомобила: Форд Мондео Джия /98/ 2.0I 130k.s.
- Контакти:
- Status: Извън линия
ПОМАГАЙТЕ КОЛЕГИ
колеги няма такова прецакване,при подаване на ток от стартово устройство ми изгоря 90% от електрониката на мондеото.Компютър,модул за а б ес,електронния блок за заключване,маф сензора.Имало някаква фирма за ремонт елетрониката по автомобилите(май в пловдив) ако някой има координати .Или ако някой знае ударено мондео 2.0 и 16в 97-00г .То май няма много варианти
.

добрите момчета отиват в рая ! лошите където си поискат 

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Незнам какво е това "стартово устройство".
Не мога ти помогна по въпросите.
Никъде из форума до момента не съм го срещал и мисля, че тук е мястото да споделя какво ми е нарисувано в книжката.
Начи ако ще се ползва кола "донор" поради изтощен акумулатор, + с + са си свързани ни а - от акумулатора на "донора" се закача някъде на маса на купето.
Измисли някакво друго заглавие на темата защото напоследък всички нови теми са със заглавие "ПОМОГНЕ".
Не мога ти помогна по въпросите.
Никъде из форума до момента не съм го срещал и мисля, че тук е мястото да споделя какво ми е нарисувано в книжката.
Начи ако ще се ползва кола "донор" поради изтощен акумулатор, + с + са си свързани ни а - от акумулатора на "донора" се закача някъде на маса на купето.
Измисли някакво друго заглавие на темата защото напоследък всички нови теми са със заглавие "ПОМОГНЕ".
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
да теми като Хеееееелппмеееее, помощ, нийд хелп. Звучат детски..
По въпроса, хубавите стартови устройства, осигуряват само стартов ток, и са с тиристорно управление...
Въпросното "стартово" е било траф от електрожен, пренавит да дава 14 волта, и грец схема.
Незнам колега какво да ти кажа, търси компютър втора от морга, не се занимавай с правене.
По въпроса, хубавите стартови устройства, осигуряват само стартов ток, и са с тиристорно управление...
Въпросното "стартово" е било траф от електрожен, пренавит да дава 14 волта, и грец схема.
Незнам колега какво да ти кажа, търси компютър втора от морга, не се занимавай с правене.
Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
По-вероятно е бил електрожен(40-50v), с един изправителен диод= 20-30v. На стартера нищо му няма от кратковременно пренапрежение, обаче за електрониката и 20v са пагубни. С такива устройства се палят трактори и стари автомобили които нямат електроника.
След като злината е сторена не ти остава нищо освен да отстраняваш щетите. По голяма част от електронните уреди не подлежат на ремонт или такъв ще е нерентабилен. Затова упътвай се към някоя морга и си набави каквото е изгоряло.
След като злината е сторена не ти остава нищо освен да отстраняваш щетите. По голяма част от електронните уреди не подлежат на ремонт или такъв ще е нерентабилен. Затова упътвай се към някоя морга и си набави каквото е изгоряло.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!