тъп климатик

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
Потребителски аватар
plamenford
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2006, 17:22
Модел на автомобила: ford mondeo 1.8TDI
Status: Извън линия

тъп климатик

Мнение от plamenford » 09 юли 2007, 21:18

Абе моя климатик нещо не е в ред.Духа но не чак толкова студено че да охлади колата,охлажда я след 40-50 минути каране градско,а аз за това време се прибирам от работа до вкъщи.Кел фаида че имам климатик.Само кадето се правя на баровец пред тези с жигулките и ладите.Да го таковам у Форда.Има си фреон,филтри му сменявам незнам какво друго да му направя.Дали няма някои температурен датчик ли да сменя и аз незнам какво които да го накара да духа по студено.Започва да ми духа студено чак след 2-3мин.подуха малко студено после вече не толкова студено ,после пак студено и така постоянно се мени.Ако някои знае нещо по въпроса да сподели ще му бъда благодарен.Ааа и тъпия форд съм забелязал че като е пуснат климатика и правя ляв завои започва да духа по студено.На първа степен на парното духа студеничко но на 3 и 4 вече не е така студеничко.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Re: тъп климатик

Мнение от paci » 09 юли 2007, 23:49

Я го пусни на вътрешна циркулация.
Стига с тва "тъпия ФОРД" щото ако е гледан мога да кажа "тъпите майстори" :twisted:
В момента на мен нещо ми има на задвижването на клапата за вътрешна циркулация но все пак действието на климатика е перфектно.
plamenford написа:На първа степен на парното духа студеничко но на 3 и 4 вече не е така студеничко.
Ти ако си пускаш парното къФ климатик чакаш да охлади?
Ааа ти на вентилатора викаш парно ... оф боже ... :cry:

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 10 юли 2007, 10:03

На по-висока скорост на засмукване може би е нормално да не успява да охлади по-бързо. Пояснявам.
Охлаждаш купето с външен въздух. Той минава през един топлообменник. Колкото по-бързо минава през него толкова по-малко се охлажда. Ако минава пък прекалено бавно, не можеш да го усетиш. За това пускай вентилатора на 2-ра степен.
Освен това ако затвариш притока на външен въздух (както paci те посъветва) ще усетиш много по-бързото и доста по-осезаемо охлаждане на въздуха в купето.

Ако и това не помага търси сирвиз за климатици. има колеги от форума, които са доволни от Шем (май така се казваха), но за всеки случай провери темите свързани със сервизите за климатици.

Успех.

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”