Край на опашките пред КАТ - 1 регистрационен номер завинаги.

Кафе, чай, безалкохолно и сладки приказки.
Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2007, 15:19
Модел на автомобила: Най-различни!
Status: Извън линия

Мнение от dydo » 13 юли 2007, 11:10

Ами точно това казвам и аз.
Съгласно чл. 14, ал. 1 от наредбата, промяна в регистрацията се извършва при изменение на данните за превозното средство и собственика, посочени в свидетелството за регистрация, смяна на регистрационния номер и продължаване срока на валидност при временна регистрация. Т.е. след като си закупиш /договор за покупко-продажба, чрез който ти вече си собственик или с две думи изменение на данните за собственика/ автомобил с БГ регистрацияот от някой друг, то е налице промяна на собствеността-друг собственик. В този случай трябва да направиш промяна в регистрацията. Можеш да избегнеш това ако караш с пълномощно, но то и досега си беше така.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 13 юли 2007, 11:13

преди минути в новинарската емисия на Дарик казаха, че от днес, колата не трябва да се кара в КАТ ако:

1. си сменя собственика и е със софийски номера и новия собственик не желае нови регистрационни номера.
2. Колата се прехвърля от лизингова къща на собственик
3...
4...

последните не ги чух, че освен че карах, говорех и по телефона :D Стори ми се че казаха и за напълно нови автомобили...

Това е от мен :)

П.С Казаха, че извънредно утре КАТ ще работи с нормално работно време (това също го чух с половин ухо)

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 13 юли 2007, 11:17

Не знам какво са казали по радиото. АЗ чета наредбата и виждам това, което написах. А то е от ясно по-ясно казано:

промяна в регистрацията се извършва при изменение на данните за превозното средство и собственика, посочени в свидетелството за регистрация

Освен приемащите наредбата да са имали една идея, но да са написали съвсем друго и да са оплескали нещата :)
Последна промяна от dydo на 13 юли 2007, 11:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
madboy
Администратор
Администратор
Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран."
Контакти:

Мнение от madboy » 13 юли 2007, 11:17

От днес регистрацията на автомобили ще става по документи

13.07.2007
От днес влиза в сила наредба, според която при промяна на собственост на автомобили със софийска регистрация, лизингови и фабрично новите автомобили ще става само по документи. Това съобщиха от МВР.

С оглед по-бързото обслужване на водачите на моторни превозни средства и за тяхно улеснение, отдел "Пътна полиция” при Столичната дирекция “Полиция” утре, 14 юли, службите за регистрация и пререгистрация на МПС, смяна на собственост на МПС, спиране от движение и сваляне от отчет /бракуване/ на МПС и админстративно-наказателна дейност ще работят от 8 - 17 часа. /БГНЕС
Изображение Фен на служителите на OMV "Белозем"
Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.

Потребителски аватар
la4o
потребител
потребител
Регистриран: 19 яну 2005, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo '07 2.0 TDCi
Контакти:

Мнение от la4o » 13 юли 2007, 11:21

dydo написа:Не знам какво са казали по радиото. АЗ чета наредбата и виждам това, което написах. А то е от ясно по-ясно казано:

промяна в регистрацията се извършва при изменение на данните за превозното средство и собственика, посочени в свидетелството за регистрация

Освен приемащите наредбата да са имали една идея, но да са написали съвсем друго и да са оплескали нещата :)
Добре де, като си го написал веднъж, защо го пишеш втори път??? за да спориш с мен или да спориш с радиото?!? ай напиши го още веднъж под поста на мадбой... Всеки пуска това което е намерил/прочел/чул/видял/изпитал а всеки който чете си има глава и си преценява сам...

Потребителски аватар
dydo
потребител
потребител

Мнение от dydo » 13 юли 2007, 11:21

А и нека да направим едно уточнение. Има разлика м/у промяна на регистрация и висене по КАТ. При промяна на данните на собственика ще има и промяна на регистрацията, но това не значи, че процедурата няма да бъде улеснена и нещата ще стават само по документи!

Отговори

Върни се в “КАФЕНЕ”