Климаторника на Монди!?

Отопление, вентилация, климатизация. Ключалки. Друго оборудване и принадлежности.
JoroMondeoto1
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2007, 14:15
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Климаторника на Монди!?

Мнение от JoroMondeoto1 » 18 юли 2007, 16:57

Здравейте колеги след няколко дена заминавам за морето и реших да напълна климатоника от както съм купил колата (преди 2-3 месеца) не съм го пускал та днес отидох до Импас56 хората ми го напомпаха напълниха със 700мл течност всичко на всичко 90лв доволно вътре ЛЕд Лед та Лед, но питането ми е следното нормално ли е колата да тресе повече когато работи климаторника (имам в предвид когато е на едно место) и знам че е нормално, но я чувствам доста спъната когато карам.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 18 юли 2007, 17:11

Да се спъва, ОК, ама чак пък да тресе. Това за празен ход ле говориш?
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

JoroMondeoto1
потребител
потребител

Мнение от JoroMondeoto1 » 18 юли 2007, 17:23

Не бе човек на паркинга пала колата нормални дизелови вибраци пускам килматроника щом тръгне компресора и перката завърти вибрациите в купето се усилват!! :)

Потребителски аватар
V_A_N_K_A_T_A
потребител
потребител
Регистриран: 03 сеп 2005, 15:03
Модел на автомобила: Alfa 156 2.0 20V Turbo;Ford Mondeo Turnier 1.8 16V 93'
Контакти:

Мнение от V_A_N_K_A_T_A » 18 юли 2007, 21:04

Може да не ти е балансирана перката,ако някога е удряна колата,още повече.А,това,че са ти напълнили 700мл.,как го направиха?Първо го източиха ли,или не са го точили?Случва се вибрации да се получават и от заминал компресор,но щом казваш,че духа студено... :roll:
Изображение

Изображение

Изображение

JoroMondeoto1
потребител
потребител

Мнение от JoroMondeoto1 » 18 юли 2007, 23:31

Явно има някъде теч защото като го закачиха казаха че "няма никой вкъщи" колата не е удряна (поне така казват в сервиза) а компресора звучи и работи така както работеше и на Новата Ауди А8 до мене на която също и пълнеха климатроника.

Потребителски аватар
Dundee
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2006, 14:48
Модел на автомобила: Mondeo Mk4 2.5T

Мнение от Dundee » 19 юли 2007, 09:48

Най-вероятно двигателят започва да тресе защото му падат оборотите от товара. Има една джаджа (черна кутийка, движеща едно жило, свързано с помпата), която автоматично регулира оборотите на двигателя при включване на климатика. Моята не е активна и затова през лятото държа оборотите на свободен ход по-височки (около 900-950), за да не ми тресе много като включа климата. Зимата си ги връщам обратно (850-900). Пробвай да натегнеш жилото между джаджата и помпата. Трябва да има нещо като масур (тъй съм си го нарекъл) от който се стяга и разпуска жилото.
Изображение

Потребителски аватар
Vacuum
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2007, 13:41
Модел на автомобила: Mondeo 1.8TDI
Контакти:

Мнение от Vacuum » 19 юли 2007, 09:58

Дънди, какво искаш да кажеш с това "не е активна"?
Не работи самия механизъм в кутийката, или си работи но ти нарочно разкачаш жилото лятото.
Понеже и при менее разкачено това жило, а съм чувал че зимата регулира оборотите при запалване. Някакъв обогатител, или нещо като смукач :roll:

Потребителски аватар
Dundee
потребител
потребител

Мнение от Dundee » 19 юли 2007, 10:05

Помпата ми е сменена с Бош и тоя джаджа не се използва. Просто си стои. Нямам идея по каква система и дали изобщо при Бош помпите има автоматично компенсиране на оборотите. Понеже колата си върви прилично гледам да не пипам.
Изображение

JoroMondeoto1
потребител
потребител

Мнение от JoroMondeoto1 » 19 юли 2007, 15:30

И моита е БОШ и за тва че колата мърка прекрасно малко съм предубеден към своеволни пипания под капака Благодаря за съвета все пак ще кажа в сервиза да погледнат оборотите на колата и ако трябва да регулират работата :)

JoroMondeoto1
потребител
потребител

Мнение от JoroMondeoto1 » 19 юли 2007, 22:20

Дънди беше прав удеве реших да пребера Монди на паркинга докато го паркирах викам я да видим пускам Климатроника и УОООООЛЛЛЛ
от 850 - 900обр/м паднаха на 500 - 550 !??@@??@?

Потребителски аватар
Vacuum
потребител
потребител
Регистриран: 01 юни 2007, 13:41
Модел на автомобила: Mondeo 1.8TDI
Контакти:

Мнение от Vacuum » 20 юли 2007, 00:40

А при мене не трепват даже :?

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC

Мнение от ewgeny » 20 юли 2007, 09:50

Интересно че щом е нямало никой в къщи, не би трябвало да се товари колата, защото няма какво да се компресира.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
Dundee
потребител
потребител

Мнение от Dundee » 20 юли 2007, 10:59

JoroMondeoto1 написа:Дънди беше прав удеве реших да пребера Монди на паркинга докато го паркирах викам я да видим пускам Климатроника и УОООООЛЛЛЛ
от 850 - 900обр/м паднаха на 500 - 550 !??@@??@?
Ако случайно откриеш има ли автоматична компенсация на Бош помпата свиркай. На мен не ми се губи време по майстори и сервизи и карам така. Положението е същото при мен. Тресе си, ама търпя. Като регулирах оборотите бях пуснал климата и фаровете и така закрепих оборотите на 750. Пак тресе, обаче ако са повече, след изключването на климатика скачат към 1000. С такива обороти на празен ход става малко по трудно вкарването на скоростите и трябва да прилагаш пинизи за да пазиш скоростната кутия. А и разходът в задръстванията се качва при високи обороти на пр. ход.
Изображение

Отговори

Върни се в “ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КОЕТО ИМА В АВТОМОБИЛА”