Пране на салон

Как да живеем съвместно и в разбирателство.
Масла. Антифриз. Автокозметика. Консумативи.
Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител
Регистриран: 22 юли 2007, 15:55
Модел на автомобила: Fiesta Trend 1.25 (82 HP), 2017
Status: Извън линия

Пране на салон

Мнение от XN3K » 26 юли 2007, 18:05

Някой може ли да ми каже, дали цялостното изпиране на салона може да повреди нещо по колата и какво точно означава "изпиране"? С някакви препарати ли се прави? Казаха ми, че се изпирало и таблото... ами електрониката???!!! :roll:

Предполагам, че не влизат с пароструиката вътре в колата!? :roll: :lol:

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 юли 2007, 08:00

За прането на седалките незнам но мога да гадая :)
За таблото!
Какъв цвят е?
Моето е светло, не бяло ми ... деа знам кво да го кажа, но на към бялото.
Като я взех я бяха лустросали та чак стелките бях лустросали, че те гумени.
Полека лека таблото почна да лепи яко пепел и да става гадно.
Имам един колега я кара същата такава но със по-тъмно табло (синьо).
Даде ми акъл момчето да не мацам с никакви лигавщини за табла ами просто да си намеря ОБЕЗМАСЛИТЕЛ и с него.
Аз си намерих разреден с пулвелизатор готов за употреба но според описанието на момчето за действието му реших че може да е доста агресивен и си го поразредих още малко.
Не можех да си представя че толкоз мизерия е имало по това табло като почнах да го бърша. От тогава само с влажни кърпи SONAX които купих за прозорците но в последствие отидоха за таблото. Свършиха кърпите и не съм чистил отдавна но таблото не лепи мизерии.

Ако ще действаш с ОБЕЗМАСЛИТЕЛЯ пази черните пластмаси !!!
Плексигласа на километражите също незнам как ще го понесе.

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 27 юли 2007, 10:51

Таблото и целия салон са светло сини... по скоро в момента са светло зелени от мръсотия :lol: На места има цели плочки за отлюспване. На лостовете от двете страни на волана вече не се виждат надписите! :shock: Ще я дам на автомивка за цялостно пране, защото е толкова мръсна, че мен ме е гнус да я чистя. В автомивката казаха, че перяли всичко... табло, врати, багажник, таван и т.н. Надявам се да не ми се прецака нещо по ел. системите :roll:

Това с обезмаслителя е мноооого добра идея :idea: :lol: Ще го ползвам, но по нататък... за поддръжка. Мерси за идеята :lol:

svetlin
потребител
потребител
Регистриран: 02 юли 2007, 13:14
Модел на автомобила: Ford Focus'01 - 1.8 TDDI

Мнение от svetlin » 27 юли 2007, 12:14

тези дни се ровех за инфо къде най тънко мога да изпера салона и да пастирам старата кола, та попаднах на интересно инфо за автомивката на шел симеоново. - Пакет "като нова" за 90 лв пране, миене пастиране и т.н

Но нямам преки впечатления от работата им все още, така че приеми го като инфо, а не като препоръка:

http://www.avtomivka.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Регистриран: 13 апр 2007, 20:53
Модел на автомобила: Sierra '90 Turnier 2.0 GL
Контакти:

Мнение от doctordre » 27 юли 2007, 16:41

няма да ти повредят нищо, спокойно :wink: аз скоро ходих да ми перат седалките и стана доста добре. взеха ми по 5лв на седалка 8)

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 27 юли 2007, 17:01

doctordre написа:няма да ти повредят нищо, спокойно :wink: аз скоро ходих да ми перат седалките и стана доста добре. взеха ми по 5лв на седалка 8)
Ако става на въпрос . веро прах за пране .. разбъркани в кофа с вода и четка + 1 час свобоно време и малко мерак. и 4-те седалки са като нови.. Или бяха .. защото отдавна го правих .. При мен салона е сив плюш

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 28 юли 2007, 17:56

venom4o написа:
doctordre написа:няма да ти повредят нищо, спокойно :wink: аз скоро ходих да ми перат седалките и стана доста добре. взеха ми по 5лв на седалка 8)
Ако става на въпрос . веро прах за пране .. разбъркани в кофа с вода и четка + 1 час свобоно време и малко мерак. и 4-те седалки са като нови.. Или бяха .. защото отдавна го правих .. При мен салона е сив плюш
аз съм със същия салон, и аз мислех като теб но се оказа друго... свалих едната седалка, купих си vanish и у нас я изпрах. обаче резултата не беше задоволителен и реших да не се занимавам с глупости... изпраха ми я на автомивка и стана доста по-добре, имат много яки препарати 8)

bigmurzi
потребител
потребител
Регистриран: 06 мар 2007, 00:29
Модел на автомобила: '87 Fiesta 1.4i и двулитров японски хладилник

Мнение от bigmurzi » 28 юли 2007, 20:19

кажете автомивка в София, която сте пробвали и наистина си вършат работата?

и освен прането на салона, пароструйка на двигателя?

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 29 юли 2007, 19:27

Вчера се престраших и си оставих колата в автомивка. Преди малко си я взех и съм възхитен :lol: Тя е почти като нова. Изпрана е перфектно. Извадена е всичката мръсотия, откъдето се сетите. Седалките, пода, тавана, таблото, вратите, багажника, лостчетата около волана, копчетата по аудиото... с една дума всичко. Всяка една дупчица по интериора е изчистена :lol: :lol: :lol: Нямам представа как са го постигнали, но е факт... мноооого съм доволен :lol:

Автомивката е "Радиал" (под моста Чавдар). Цената е 80 лв. На мен ми излезе 94 лв. със външно измиване и двигател. С една дума - всичко по колата! :lol: Когато са мили двигателя, са свалили акумулатора и са увили алармата с найлон! :lol:

Потребителски аватар
pepy1
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 май 2005, 22:38
Модел на автомобила: бивш форд ескорт 1.6i 16v zetec Ghia Combi'96
бившо пежо 306 комби 1,9 ТД пак комби и Сеат ибиза 3 цилиндров 1.4 дизел
Контакти:

Мнение от pepy1 » 29 юли 2007, 20:00

*00124* брато тва са си 100 лв -не че ти правя сметка на парите ама за мен тва е непосилно да дам за автомивка ,колкото и добре да е изчистена
времето е като парите-никога не стига

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 29 юли 2007, 20:18

Да, можко са, но колата ми е на една седмица и ми беше мерак да я видя изпрана, а и беше толкова мръсна вътре, че ме беше гнус да пипам каквото и да било. Навсякъде имаше такива наслоявания от мръсотия, че можеше със шпакла да ги стържеш :wink:

Прането беше еднократно. От сега нататък ще я поддържам чиста, за да не се налага пак да я пера :wink:

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 30 юли 2007, 11:05

еми да, веднъж си дал 100лв но това ще ти е за години напред :D

Потребителски аватар
b2d
потребител
потребител
Регистриран: 25 мар 2007, 19:19
Модел на автомобила: Мондео 2.0 / 2002

Мнение от b2d » 05 авг 2007, 23:33

Дай телефон на таз автомивка и точен адрес, ако е възможно... ?

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 06 авг 2007, 09:55

b2d написа:Дай телефон на таз автомивка и точен адрес, ако е възможно... ?

Ето това е автомивката.

http://radial.911.bg/a2/firm.asp?ntn=0& ... d=4291#img

Телефон не знам, но ще ти обясня как се стига до там. Тръгваш от Сточна гара по бул."Ген. Д. Николаев" в посока Подуене. Минаваш под моста Чавдар и на 30-40 метра след него правиш обратен завой и излизаш точно на комплекса на Радиал. Няма как да не го видиш. :lol:

Потребителски аватар
cenzor
потребител
потребител
Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
Контакти:

Мнение от cenzor » 06 авг 2007, 10:02

Не че нещо, но за тези пари може да направиш програма "Като Нова" , която включва и пастиране , не само измиване и почистване на салона :
Като нова!

С едно изречение:

Пакетът включва процедурите: пране на кокпита, третиране на таблото с техническо мляко, вътрешно почистване, миене на двигател, подхранване на всички каучукови и пластмасови детайли в двигателния отсек, външно миене, защитно пастиране 3М , подхранване на пластмасови детайли по екстериора – брони, лайсни, капачки и др., пастиране на хромирани детайли по екстериора, пастиране на стопове, третиране на борда на гумите с водонеразтворим силикон.

Това беше за изречението. Сега за същината.

Всички сме виждали перфектно измитите коли на Горубляне – това можем да направим и за Вас, а цената е 89.99лв., много по-малко, отколкото ще получите.

Пастиран автомобил, с лъщящи черни гуми, чиито нови брони, нов и ухаещ салон, табло с наситен цвят, искрящи емблеми и накрая – манията за всеки автомобилист - двигателя – току-що монтиран в кола, с нови маркучи, кутии за филтрите, чист и спретнат акумулатор и чисти скоби.

Вашият автомобил е нашата мечта. Обичаме да правим нещата „като нови”. Приемете го като специалитет на готвача в елитно заведение – ще дадем всичко от себе си, за да я направим „КАТО НОВА”!
:roll: Това ми се струва по-добре отколкото само измиването.
Изображение
Не отговарям на неграмотни постове.

Потребителски аватар
XN3K
потребител
потребител

Мнение от XN3K » 06 авг 2007, 18:03

cenzor написа:Не че нещо, но за тези пари може да направиш програма "Като Нова" , която включва и пастиране , не само измиване и почистване на салона :
Като нова!

С едно изречение:

Пакетът включва процедурите: пране на кокпита, третиране на таблото с техническо мляко, вътрешно почистване, миене на двигател, подхранване на всички каучукови и пластмасови детайли в двигателния отсек, външно миене, защитно пастиране 3М , подхранване на пластмасови детайли по екстериора – брони, лайсни, капачки и др., пастиране на хромирани детайли по екстериора, пастиране на стопове, третиране на борда на гумите с водонеразтворим силикон.

Това беше за изречението. Сега за същината.

Всички сме виждали перфектно измитите коли на Горубляне – това можем да направим и за Вас, а цената е 89.99лв., много по-малко, отколкото ще получите.

Пастиран автомобил, с лъщящи черни гуми, чиито нови брони, нов и ухаещ салон, табло с наситен цвят, искрящи емблеми и накрая – манията за всеки автомобилист - двигателя – току-що монтиран в кола, с нови маркучи, кутии за филтрите, чист и спретнат акумулатор и чисти скоби.

Вашият автомобил е нашата мечта. Обичаме да правим нещата „като нови”. Приемете го като специалитет на готвача в елитно заведение – ще дадем всичко от себе си, за да я направим „КАТО НОВА”!
:roll: Това ми се струва по-добре отколкото само измиването.

Има нещо, което май не си прочел :P

http://www.avtomivka.com/ProtectivePlsh.htm

Леко, защитно, ефектно – нова, по-бърза технология за постигане на изложбен блясък и съвършена защита. Защитното пастиране 3М е насочено към нови автомобили, които нямат никакви или почти никакви дефекти.
Препоръчва се за нови автомобили.

заро
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2008, 17:34
Модел на автомобила: MONDEO

Мнение от заро » 10 яну 2008, 18:25

Колеги,аз всяка пролет като скокнат температурите я карам на вътрешно пране.Оставям я рано сутринта и след 2-3 часа е готова.Салона и таблото са сиви и се сещате как се замърля от постоянното триене на дрехи,прах и т.н.После с леко отворен люк и леко свалени прозорци стои на слънцето и до следобен е изсъхнала нацяло.прозорците се сещате защо се отварят.една забележка 4е не пера тавана.той си е перфектен.А и не искам да се отлепи нещо и да провисне.И после иска само прахосмукачка, и парцал с препарат за стъкло за таблото и пласмасите.За лятото ползвам силиконовите гъбички за обувки за омазняване на кожата че не искам да се сцепи нещо или парафин от аптеката и размазвам.така убира и праха от решетките и обдухвателите дето вкарват прах в купето.За зимата това води до омазняване на предното стъкло от вътре и запотяване и иска по често почиатване с препарата за стъкло.има и други хитрини,но всеки е открил по нещо за себе си.

Потребителски аватар
doctordre
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от doctordre » 10 яну 2008, 19:09

заро написа:Колеги,аз всяка пролет като скокнат температурите я карам на вътрешно пране.Оставям я рано сутринта и след 2-3 часа е готова.Салона и таблото са сиви и се сещате как се замърля от постоянното триене на дрехи,прах и т.н.После с леко отворен люк и леко свалени прозорци стои на слънцето и до следобен е изсъхнала нацяло.прозорците се сещате защо се отварят.една забележка 4е не пера тавана.той си е перфектен.А и не искам да се отлепи нещо и да провисне.И после иска само прахосмукачка, и парцал с препарат за стъкло за таблото и пласмасите.За лятото ползвам силиконовите гъбички за обувки за омазняване на кожата че не искам да се сцепи нещо или парафин от аптеката и размазвам.така убира и праха от решетките и обдухвателите дето вкарват прах в купето.За зимата това води до омазняване на предното стъкло от вътре и запотяване и иска по често почиатване с препарата за стъкло.има и други хитрини,но всеки е открил по нещо за себе си.
колега, явно и ти си чистник като мен :D винаги държа в колата да е перфектно чисто, въпреки че сега зимата няма как :roll:

заро
потребител
потребител
Регистриран: 10 яну 2008, 17:34
Модел на автомобила: MONDEO

Мнение от заро » 11 яну 2008, 09:32

абсолютно си прав колега,кеф ми е да е чиста,а и гаджетата се кефят.

joker_11
потребител
потребител
Регистриран: 22 ное 2009, 21:49
Модел на автомобила: Ford Mondeo 98-a

Re: Пране на салон

Мнение от joker_11 » 22 ное 2009, 22:27

Здравей Те колеги,
Случайно стана се натъкнах на тази тема. Занимавам се с това и реших че мога да помогна тук. Ще се опитам (дано да стане) да Ви обесня в картинки как става прането на колата без да се налага да съхне с дни и да мирише после на мухъл месеци до отмирисването и.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение