Единиа фар свети по-слабо от другия
- ODB36
- потребител
- Регистриран: 13 авг 2007, 04:44
- Модел на автомобила: Sierra 83' 2.0L
- Status: Извън линия
Единиа фар свети по-слабо от другия
Значи проблема е там,че левия фар свети слабо,а десния си свети нормално,първо смених крушките с нови сини халогени,но проблема пак си го имаше.помислих си че някаде масата за тоя фар не е направила добра връзка и намерих я беше доста напрашена и си викам са като я почистя ще си светне нормално фарчето,обаче...не баница!
Много странно ако някои може да ми помогне ще съм благодарен
Колата ми е Сиера 83г. 2.0Л
Много странно ако някои може да ми помогне ще съм благодарен

Колата ми е Сиера 83г. 2.0Л
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Има вариант по отражателя да се е получил доста налеп и затова да не свети добре. Не казваш дали се е олюпила амалгамата вътре.
Лесно ли се сваля фара на Сиерата? Ако да, то тогава най-лесния вариант е да пробваш да го измиеш отвътре. Взимаш вестник Труд, може и Шок, късаш на дребни парчета и пълниш фара около една трета от него горе-долу. После сипваш само вода и почваш да клатиш яко. Не се притеснявай парчетата от вестника излизат с водата като я изсипваш. Най-добре е тази процедура да се направи поне два пъти.
Като изцедиш фара добре и изсъхне го монтираш и гледаш. Ако пак свети по-слабо от другия сигурно е вече по инсталацията нещо.

Лесно ли се сваля фара на Сиерата? Ако да, то тогава най-лесния вариант е да пробваш да го измиеш отвътре. Взимаш вестник Труд, може и Шок, късаш на дребни парчета и пълниш фара около една трета от него горе-долу. После сипваш само вода и почваш да клатиш яко. Не се притеснявай парчетата от вестника излизат с водата като я изсипваш. Най-добре е тази процедура да се направи поне два пъти.
Като изцедиш фара добре и изсъхне го монтираш и гледаш. Ако пак свети по-слабо от другия сигурно е вече по инсталацията нещо.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- pan_m
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 13:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6i 99 г.
- Контакти:
А не е ли възможно просто да си е така с цел да не заслепява насрещните шофьори. На моя Фокус, е подобно положението - просто левия фар свети по-долу (т.е. хвърля по къс светлинен лъч).

HWBG Forum member
АвтомобилЪ
АвтомобилЪ
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
...
преди време имах същия проблем, светлоотразяващия слой почти вече липсваше на единия фар ... налепих сребристо фолио и фара светна като другия 

Е ли правото право?