кара ли някой със спортен въздушен филтър???
- achkob
- модератор
- Регистриран: 25 май 2005, 22:44
- Модел на автомобила: focus 1.8TDDi ambiente wagon
- Контакти:
- Status: Извън линия
кара ли някой със спортен въздушен филтър???
и ако има,какви са ви впе4атленията,защото мисля да си взема...
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Ей тук са карали!
http://212.36.24.100/forum/viewtopic.php?t=80&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://212.36.24.100/forum/viewtopic.php?t=80&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Небойте се роби Спартак е с вас!
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
аз карам от няколко месеца и имам слезните впечетления:
1. доста по-добра динамика - както начално , така и междинно ускорение. на макс. скорост не съм имал възможност да пробвам. голямото подобрение специално в моя случай си го обяснявам със факта, че преди да сожа спортия филтър, оригиналния беше вече за смяна - т.е. бил е доста запушен.
2. по-силен шум на двигателя, особено при междинно ускорение. това е следствие от повечето засмукван въздух
3. за това не съм съвсем сигурен, но мисля, че разхода ми се вдигна. нека по-компетентните да кажат дали е нормално. аз си мисля, че е нормално - повече въздух = повече гориво за да се постигне същото съотношение при горивната смес
1. доста по-добра динамика - както начално , така и междинно ускорение. на макс. скорост не съм имал възможност да пробвам. голямото подобрение специално в моя случай си го обяснявам със факта, че преди да сожа спортия филтър, оригиналния беше вече за смяна - т.е. бил е доста запушен.
2. по-силен шум на двигателя, особено при междинно ускорение. това е следствие от повечето засмукван въздух
3. за това не съм съвсем сигурен, но мисля, че разхода ми се вдигна. нека по-компетентните да кажат дали е нормално. аз си мисля, че е нормално - повече въздух = повече гориво за да се постигне същото съотношение при горивната смес
-
- потребител
- Регистриран: 10 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16v
Карах с такъв на кола Рено преди да сложа газова уредба. Не съм усетил разлика при сравнение между норм. и спортния филтър,макар да съм ги сменял няколко пъти.
Има обаче няколко адски противоречащи неща в употребата на този филтър от посочената горе тема,коментирана преди време.На снимките забелязвам изпарители-BRC и Ловато.Не знам причината за поставяне на спортен филтър и намаляване на съпротивлението на постъпващия въздух при положение,че има плочка за газта,дето така или иначе влияе отрицателно върху скоростта и дебита на въздуха.
Все ми се струва,че това със спортния филтър е метод на компенсиране на проблем. Целта на газовата е повече икономия на средства за гориво,а целта на тунинга по двигателя-повече мощност за сметка на тези средства. Диаметрално противоположни неща.Не мислите ли?
Има обаче няколко адски противоречащи неща в употребата на този филтър от посочената горе тема,коментирана преди време.На снимките забелязвам изпарители-BRC и Ловато.Не знам причината за поставяне на спортен филтър и намаляване на съпротивлението на постъпващия въздух при положение,че има плочка за газта,дето така или иначе влияе отрицателно върху скоростта и дебита на въздуха.
Все ми се струва,че това със спортния филтър е метод на компенсиране на проблем. Целта на газовата е повече икономия на средства за гориво,а целта на тунинга по двигателя-повече мощност за сметка на тези средства. Диаметрално противоположни неща.Не мислите ли?
-
- потребител
- Регистриран: 11 окт 2005, 16:26
- Модел на автомобила: ескорт '96 1.8 115 к.с.
от финансова гледна точка спортния филтър е по-изгоден, защото се използва около 200 000 км. на всеки 20 000 км. се пере и е като новachkob написа:ама и аз това видях,ама... аз чета страшно различни неща,едни са доволни,други не...маи по добре да до сменям на 5-6 месеца по 15 кинта оригиналния,отколкото да дам 70-100 за спортен...абе някои ден,като има $$$ може да пробвам...

- b_bojilov
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2005, 13:06
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 Джиа '91г. /vw passat b4 1.8 ABS combi/
- Контакти:
Спортен филтър!
И аз съм със спортен филтър от Коледа - Направих подарък на любовницата Black-i. Не съм вярвал, че колата може да върви толкова, все пак е 1,1. Има много добро ускорение както на газ, така и на бензин. Реших да си слoжа такъв филтър, защото ми омръзна на всеки 5000 км. да сменям въздушен филтър по 10 лв.,а този е 40 лв. YED made in Tурция. Сондирал съм мнения и разбрах,че е по-добре да пише,че е турски,отколкото да пише,че е правен в Европа или др. и да е скалъпен в някоя барака. В магазина ми казаха,че след 15000 км. трябва да го изпера и за го напръскам със специален спрей, животът на филтъра бил 150000 км., а спрея стигал за 7-8 пръскания. Надявам се, че не съм сбъркал, като си го купих.Магазина е в София на ул."Козлодуй" в посока Орландовци - Сточна гара преди моста с хубаво синьо осветление.
Монтажа е много лесен - свалих тръбата с термоклапата от корпуса на въздушния филтър и на нейно място набих спортния филтър, като сложих една ламарина под него, за да не смуче топъл въздух от двигателя. Остава да изрежа на капака отвор за засмукване на въздух и мисля засега да и стига с подобренията.[/b]

- поната
- потребител
- Регистриран: 17 сеп 2005, 17:48
- Модел на автомобила: Fiesta 1.3mi94. Форд торнео-транзит 07 Tdci 130hp. Яде спортни хонди за закуска, вечер кот има.
Hi
Мога ли да та помоля за наколко подробни снимки на монтажа на филтара, щото не ми стана много ясно как си го сложил. Мерси 

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Последна промяна от поната на 13 апр 2006, 23:11, променено общо 1 път.
колата ми служи, не аз на нея

- b_bojilov
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2005, 13:06
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 Джиа '91г. /vw passat b4 1.8 ABS combi/
- Контакти:
за филтъра !
отиди на моята кола -> black-i na b_bojilov и може да ти стане по-ясно.Ако има нещо питай пак.
Форд Фиеста 1.1 Ghia,Nokia 6600 black swarovsky,SE W800i
- Паци
- потребител
- Регистриран: 20 мар 2006, 18:49
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 16V Zetec S 90Hp
Re: за филтъра !
Имам един въпросb_bojilov написа:Ако има нещо питай пак.

Малко не ми се мисли но толкова измислих

Така като си изрязал капака при дъжд през този отвор си вали. Е не се ли засмуква тази вода от филтъра? Не попада ли в цилиндите по влажен направо мокър въздух

Еми такова ме мъъчи

Е хубаво де вгледах се малко по- ..
Отвора е по-напред не е точно над филтъра и има някаква мрежа.
Е все пак не засмуква ли повече влага то направо си е вода?