Внимание, много лош бензин!!!!!!
-
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
- Контакти:
- Status: Извън линия
Внимание, много лош бензин!!!!!!
Колеги в понеделник тръгнах за морето със на брат ми на жена му Клиото,понеже моето комби е на бояджиа,та зареждам аз рендето на Шел на младост 2 до макдоналдс и тръгвам.Да кажа че клиото е перфектно,1.2 инжекция! И още със тръгването от бензиностанцията усетих че колата не е както беше( имаше 7,8 литра в нея преди да заредя) Тръгвам по магистралата за бургаз,и до стара загора що годе добре,спирам при един приятел,пием кафе ала бала ,и продължавам,нещата се влошават,започва да пуши ,неще да върви,абе мъка.Помилих че се е прецакал мотора от карането по магистралата!Както и да е едва стигам до варна (знаете баира от слънчев бряг към варна<едвам на 2-ра)! На следващиа ден отивам на диагностика във Варна,защото мислех че може да е нещо по електрониката,диагностиката показа че всичко е наред,маистора съответно започна да твърси че е издухан мотор(колата пушеше адски много,и на ниски работи,но трудно се форсира,прекъсва,чука,ужас),както и да е,мерихме компресия,тя перфектна,и други маистори започнаха фоилософиа,знаете как са маисторите,питах ги няколко пъти,дали е възможно от лош бенз да се получи това,те казват твърдо не!На следващиа ден,смених свещите ,но същото,източих горивото сипах друго ,и чудо,колата се оправи,пушеше известно време защото ауспосите бяха пълни със сурово гориво и сажди,но се издуха и сега е пак пушка! Така че внимаваите със скапаните горива!Скапаното гориво е в багажника във туба ,и се чудя какво да направя,как да се разправям,при кого да отида,имам и касова бележка!Та това е кола за 3000лв,ами ако е за 30000. Става дума за ШЕЛ Младост 2!!!!!!!!
- traqn_savov
- потребител
- Регистриран: 03 май 2007, 20:23
- Модел на автомобила: citroen xsara 1.4i 99 silverlight
вече имам 11 литра от това гориво, Не Се! пали даже със запалка
който е от варна да дойде в гаража...
и относно майсторите, те са олигофффффффффрени пълни.
срам ме е да кажа че съм майстор

и относно майсторите, те са олигофффффффффрени пълни.

Форум на българските неспециалисти.
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
Траян Савов:
Генерален спонсор на Глобул-ад, Виваком, еон българия и ром-петрол....
а мен кой ще спонсорира.?!!?!!?
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
madboy написа:Shell + BG =

Явно опира до бензиностанция...аз сипвам от Shell-a на Сливница, преди Кенар.
Сипвал съм от Shell-a на магистрала Тракия, след разклона за Пазарджик

- ImpossibleMan
- потребител
- Регистриран: 17 авг 2006, 20:33
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 Titanium 2011
Един колега пролетта сменя инжекциона си на Golf двойката с карбуратор, точно заради налято гориво от Шел, но в Русе. Аз не му повярвах , че е точно от това гориво. Оказа се, че е имало доста водица, която е прецакала финния инжекцион. Ремонта му щеше да излезе колкото цената на половин кола, затова той предпочете да сложи карбуратор, вместо замяна на инжекциона. Естествено Шел няма да плати разходите.
- amonev
- потребител
- Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
- Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г. - Местоположение: Разград
- Контакти:
...
Аз съм изключително доволен от бензина и обслужването, това в Shell-Разградcenzor написа:madboy написа:Shell + BG =Аз пък съм много доволен от Shell V-power 95, колата върви като самолетче с него... Вярно , харчи повече, но я настъпвам и малко повече.
Сипвал съм от Shell-a на магистрала Тракия, след разклона за Пазарджик, беше трагедия.

Бензините им да са толкова различни ли?
Е ли правото право?
- Polly
- потребител
- Регистриран: 24 фев 2005, 16:02
- Модел на автомобила: Бира Каменица в кен
- Контакти:
И аз сипвам от Shell-a на Сливница преди Кенар и също съм много доволна, а като не настъпвам педала на газта разхода е невероятно нисък.cenzor написа:madboy написа:Shell + BG =Аз пък съм много доволен от Shell V-power 95, колата върви като самолетче с него... Вярно , харчи повече, но я настъпвам и малко повече.
FORD - Feel the difference.
-
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2006, 10:56
- Модел на автомобила: Сеат Леон 2002 1.6, 16v 77kw/105 к.с.
Лично от този Шел и аз съм много доволен, като разход основно на газ, сипвам повече от година и половина само там, ако съм в Сф.Polly написа: Shell-a на Сливница преди Кенар и също съм много доволна, а като не настъпвам педала на газта разхода е невероятно нисък.
За този които е писал колегата сипах газ и май наистина много бързо свърши, за вървене си вървеше, но явно е сипано по-малко.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Аз затова не си правя експерименти със Шел. При другите вериги също има разлики в горивото, но не чак толкова драстични(това от мой опит и на навалицата покрай мен).
За Шел срещу Електрокарния завод мога да ви кажа, че сипват добра газ. За другата, която е на бул. Възкресение преди К. Величков ми казаха да не сипвам нищо, въпреки това съм се пробвал веднъж да си купя от там винетка.
За Шел срещу Електрокарния завод мога да ви кажа, че сипват добра газ. За другата, която е на бул. Възкресение преди К. Величков ми казаха да не сипвам нищо, въпреки това съм се пробвал веднъж да си купя от там винетка.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
Re: Внимание, много лош бензин!!!!!!
сипвам често на шел в младост. и нямам такива грижи за сега. напоследък сипвам vpower 95. определено се усеща разликата.

-
- потребител
- Регистриран: 06 ное 2005, 18:55
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 Zetec ST
- Контакти:
Колеги,от Шел излязоха много коректни!Отидох да се оплача за сипаното от тях гориво,и те казаха че има и други оплакали се,и ми наляха безплатно гориво колкото бях налял от скапаното,и поемат разходи за ремонт на колата следствие на лошия бенз!Проблема бил във доставката,шофьора бил объркал нещо! Но все пак случая е недопустим! Но за момен се почувствах гражданин на европа! Взимаите касови бележки когато зареждате!!!!
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
Сложих газ на ЛУК ойл в началото на магистралата за Пловдив /след караулката/ и мъката дойде. Колата бръмчи, не ускорява, глъхне. В пловдив въртях кръгчета да я изгоря, и на другия ден /заредих на някаква неизвестна газостанция/ колата се оправи. Та името на фирмата май няма значение- ШЕЛ, Лук, ОМВ - навсякъде може да се нахендриш на лошо гориво!
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- naftova pechka
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2007, 11:10
- Модел на автомобила: FIESTA II 86г., 1600 D, 54 h.p.
Renault Kangoo 1870 D, 65 h.p. - Местоположение: София
може и да си внушавам
може би се лъжа но май нафтата на лукойл повече ми допадна от тази на ОМВ....например още ме е яд че заредих на ЛУкойл /ЛЯСКОВЕЦ/ на връщане от морето само 5 л. старата тенекия вървеше чудесно.
изминати 1435 км. с 64 л. нафта - 4.5/100.....а представете си ако нафтата е читава.
преди тръгване пълна до горе ОМВ-до затвора
5 л. - ОПЕТ Варна
15 л. ОМВ - варна
5 л. Лукойл Лясковец
5 л. Лукойл при Ябланица
изминати 1435 км. с 64 л. нафта - 4.5/100.....а представете си ако нафтата е читава.
преди тръгване пълна до горе ОМВ-до затвора
5 л. - ОПЕТ Варна
15 л. ОМВ - варна
5 л. Лукойл Лясковец
5 л. Лукойл при Ябланица
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2006, 03:47
- Модел на автомобила: Focus
Карам само с от Шел. Много е важно къде зареждате. Аз лично смятам че риска на другите бензиностанций е по голям.
Шела за който говорите зареждам често и нямям проблеми за сега. Със сугурност Шела на Царградско е с отвратителна репутация там не зареждам. Друг гаден Шел е тоя на Бояна.
Шела за който говорите зареждам често и нямям проблеми за сега. Със сугурност Шела на Царградско е с отвратителна репутация там не зареждам. Друг гаден Шел е тоя на Бояна.
- Eatthat
- потребител
- Регистриран: 28 ное 2007, 17:29
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1
Всичко зависи от това кой е оправитела на дадена бензиностанция
Имах едно приятелче което заедно със сестра си бяха управители на OMV на 7км. в София. Та той ми обясни как седят нещата.. идва цистерничката.. и след нея 1 с вода през ноща налива...
Това е... Както е тръгнало да си кажа и за газ-та на OMV- Мусагеница парво на бутилка 27 литра.. сипва редовно към 29-32 литра.. МАГИЯ
с който минавах готините 160-180 км. Направо пушка .. преди 2 месеца сипах на Газ-ком в Младост 3 винаги си стига лимита от 27 литра и не го надвишава... от 160-180 км отидох на 260-270 .... колата върви 2 пати повече.. просто нямам думи
Повече в OMV няма да стъпа