''Бръмбъра'' нещо малко върви...
-
- Status: Извън линия
''Бръмбъра'' нещо малко върви...
Здравейте колеги абе да ви питам ''Бръмбъра'' ми нормално ли е да дига само 190 km/h? Става въпрос за Форд Ка, 37 kW, 1.3, 1997 г., Без екстри!!! 

-
-
doctordre написа:абе при тази скорост с такава кола всичко е нормалноти си знаеш де, но аз на твое място не бих карал с толкова

-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 23:16
- Модел на автомобила: Mitsubishi Lancer 2.0 DI-D 140hp Instyle
- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: ''Бръмбъра'' нещо малко върви...
dan_koloff написа:Здравейте колеги абе да ви питам ''Бръмбъра'' ми нормално ли е да дига само 190 km/h? Става въпрос за Форд Ка, 37 kW, 1.3, 1997 г., Без екстри!!!

Интересно, с колко оборота си бил при 190км/ч с този мотор? 6000 ?

- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
14000rpm 
Ха сега пробвай със GPS и ще видиш че си карал със 160
Вероятно по надолнище и във въздушната струя на някоя G-класа, че е голяма да покрие черупката на бръмбара!
А иначе моята вдига 220 по километраж, ама аз откакто съм с бордкомп, не гледам вече таблото
. А и минавам до полицаи със 105 по стрелката без да се трогвам 

Ха сега пробвай със GPS и ще видиш че си карал със 160

Вероятно по надолнище и във въздушната струя на някоя G-класа, че е голяма да покрие черупката на бръмбара!
А иначе моята вдига 220 по километраж, ама аз откакто съм с бордкомп, не гледам вече таблото

- chains
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2005, 23:25
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI `94 CLX Turnier & Focus 1.6 V16 `00 Turnier
Стига бе хора дръжте се сериозно!
Да не забравяме, че физичните закони важат за всички!
Ти сериозно ли си мислеше, че с този двг. ще вдигнеш над 190км/ч.?!?!?
За да се прескочи границата от 180км/ч. /реалната, а не тази която показва скоростомера/ е необходима много кинетична енергия /разхода на гориво над тази скорост буквално се удвоява/ и просто няма как твоя двг. да я прескочи! Още повече, че твоята кола е предвидена за градско каране и предавките на скоростната кутия са доста къси и над 120км/ч. двигателя започва да бучи осезаемо .
Колкото до стабилността едвали може да се очаква устойчивост при гуми с размер 155/70R13 - с каквито предполагам, че е обута КА!
пп: хора хайде да бъдеме сериозни и нашия форум да не се превръща в небивалиците на VW-Club, където с 1.3 вдигат поне 240 и харчат по 6 на 100 газ в София!
Да не забравяме, че физичните закони важат за всички!
Ти сериозно ли си мислеше, че с този двг. ще вдигнеш над 190км/ч.?!?!?
За да се прескочи границата от 180км/ч. /реалната, а не тази която показва скоростомера/ е необходима много кинетична енергия /разхода на гориво над тази скорост буквално се удвоява/ и просто няма как твоя двг. да я прескочи! Още повече, че твоята кола е предвидена за градско каране и предавките на скоростната кутия са доста къси и над 120км/ч. двигателя започва да бучи осезаемо .
Колкото до стабилността едвали може да се очаква устойчивост при гуми с размер 155/70R13 - с каквито предполагам, че е обута КА!
пп: хора хайде да бъдеме сериозни и нашия форум да не се превръща в небивалиците на VW-Club, където с 1.3 вдигат поне 240 и харчат по 6 на 100 газ в София!
-
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Тая колица, ако вдигне над реални 170км/ч. двигателя ще роди близнаци... друг е въпроса, че с тази скорост дори при най - малкото рязко движение си извън пътя. Това е градска кола, която не е конструирана за високи скорости. Сигурен съм, че като мине ТИР покрай теб и въздушната му струя те подмества. Твърдя го, защото ми се е случвало с Фиестата, а тя е същия джет като Ка. Съветвам те да не вдигаш повече от 130 с това купе.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.